YERLİ ÜRETİCİ TOGG’UN YENİ SEDANI SATIŞTA
Yerli üretici TOGG, Ağustos ayında yeni sedan modelini piyasaya sürdü. Araç, Euro NCAP’ten aldığı 5 yıldız güvenlik derecesi, 600 kilometreye ulaşabilen menzili ve güncellenmiş yazılım özellikleri ile öne çıkıyor. Renk seçeneklerinin artırılması, sosyal medyada fiyatı ile ilgili tartışmalar yarattı. Kullanıcılar “pahalı mı, uygun mu?” yorumları yaparak gündemi meşgul etti. TOGG Sedan, batarya kapasitesi ve güvenlik donanımıyla dikkat çekerken, fiyatı Kia EV6 gibi başka modellere de karşılaştırıldı. Uzmanlar, Euro NCAP güvenlik derecesi ve batarya avantajının fiyat farkını dengelediğini ifade ediyor.
TÜRKİYE ELEKTRİKLİ ARAÇ PAZARI SON DURUM
Türkiye’deki elektrikli otomobil pazarında liderlik, Tesla, TOGG ve BYD arasında paylaşılıyor. Satış rakamları ise şöyle belirlendi:
– Tesla Model Y: 25 bin 756 adet (%21,5)
– TOGG T10X: 21 bin 70 adet (%17,6)
– BYD (Atto 3, Seal U, Dolphin): 13 bin 391 adet (%11)
Diğer markaların toplam pazar payı yüzde 5 seviyesinde kalırken, premium segmentte Mercedes EQB ve BMW X1 satışlarını düzenli bir şekilde sürdürüyor.
AĞUSTOS AYINDA SATIŞA ÇIKAN YENİ ELEKTRİKLİ MODELLER
Ağustos ayında satışa sunulan Opel Frontera, Citroen e-C3, BYD Han, Volvo EX30 gibi yeni elektrikli araçlar pazara önemli bir hareketlilik kazandırdı. Bu yeni modellerin Ağustos ayındaki satışları şu şekilde gerçekleşti:
– Opel Frontera: 358
– Citroen e-C3: 337
– BYD Han: 281
– BYD Seal: 271
– Citroen C3 Aircross: 260
– Volvo EX30: 247
– Skoda Elroq: 119
– Hyundai Inster: 67
– Skoda Enyaq Coupe: 67
– Skoda Enyaq: 48
– Renault 5: 48
YENİ VERGİ DÜZENLEMESİ ETKİLİ OLACAK
Resmî Gazete’de yayımlanan ek vergi düzenlemesi, özellikle ithal elektrikli araçların fiyatlarını doğrudan etkilemesi bekleniyor. Sektör temsilcileri, bu düzenlemenin fiyatları kaçınılmaz bir şekilde etkileyeceği kanaatinde.