Trabzonspor, teknik direktör Hüseyin Çimşir döneminde yaşanan performans düşüklüğünün ardından arayışlarını hızlandırdı. Takım, daha önce Samsunspor’u çalıştıran Thomas Reis ile anlaştı. Tecrübeli teknik adam, Başkan Ertuğrul Doğan’ın özel jetiyle Bulgaristan’dan Trabzon’a geldi.
İLK ANTRENMAN YARIN
Reis, yarın takımın başında ilk antrenmanına çıkacak. Trabzon Havalimanı’nda bordo-mavili taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı. Taraftarlar, Reis’e çiçekler sundu ve sevgi gösterilerinde bulundu. Reis, kendisine tespih hediye edilmesinin ardından taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARI
Thomas Reis, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından takımın başındaki görevine başlayacak. Alman teknik direktör, Trabzonspor’un Galatasaray ile oynayacağı kritik karşılaşmanın hazırlıklarına odaklanacak. Reis, Samsunspor’da 72 maça çıkarak 33 galibiyet, 18 beraberlik ve 21 mağlubiyet aldı. Bu süreçte 1.63’lük puan ortalaması elde etti.
ŞENOL GÜNEŞ İLE GÖRÜŞMELER
Trabzonspor, önceki süreçte Stefano Pioli ile de görüşmeler gerçekleştirmişti ancak anlaşma sağlanamamıştı. En güçlü yerli aday olarak Şenol Güneş öne çıktı. Yayıncı kuruluş beIN Sports, Trabzonspor’un Güneş ile anlaşmaya çok yakın olduğunu bildirdi. Yönetimin, tecrübeli çalıştırıcı ile önümüzdeki günlerde bir araya gelerek resmi anlaşmayı gerçekleştireceği ifade edildi. Şenol Güneş, daha önce Trabzonspor’da 4 kez teknik direktörlük yapmış ve 2 Türkiye Kupası ile 2 Süper Kupa kazanmıştı.