Trump, İkinci Dönemde Görev Devredecek

ABD BAŞKANI TRUMP’TAN İKİNCİ DÖNEM AÇIKLAMASI

Trump, NBC News ile gerçekleştirdiği bir röportajda, ikinci dört yıllık başkanlık döneminin sonunda görevini devredeceğini belirterek, üçüncü dönem başkanlık yapma niyeti taşımadığını net bir şekilde ifade etti. Bu açıklama, ABD siyaseti içinde yeni bir tartışma başlattı.

İKİ DÖNEMLİ BAŞKAN OLMA HEDEFİ

İkinci döneminin ilk 100 gününü geride bıraktığını anımsatan Trump, “8 yıllık bir başkan olacağım, iki dönemlik bir başkan olacağım. Bunun her zaman çok önemli olduğunu düşündüm” şeklinde konuştu. ABD Anayasası’na göre bir kişi en fazla iki kez başkanlık yapabiliyor. Trump, bu kurala sadık kalacağını dile getirdi, fakat anayasanın değişip değişmeyeceği hakkında kesin bir bilgiye sahip olmadığını da kaydetti.

POTANSİYEL HALİFE ADAYLARI

Trump, görevini devretmek istediği kişinin “ideal olarak ileriye taşıyacak harika bir Cumhuriyetçi” olacağını söyledi. Cumhuriyetçi Parti içerisinde bayrağı devralabilecek isimlerin bulunduğunu belirten Trump, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun isimlerini dile getirdi. Bu açıklamalar, 2028 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’nin potansiyel adayları hakkında önemli ipuçları sundu.

Trump, Mart 2025’te yaptığı bir açıklamada, üçüncü dönem adaylığına ilişkin ifadelerinin “şaka olmadığını” ve müttefiklerinden bu konuda “güçlü teklifler” aldığını belirtti. Bazı destekçileri, “yazılı oy” gibi yöntemlerle anayasal sınırların aşılabileceğini öne sürdü. Ancak, anayasa değişikliği için Temsilciler Meclisi ve Senato’nun üçte ikisinin veya eyalet meclislerinin üçte ikisinin onayının gerektiği, bu durumun ise pratikte zor bir süreç olduğunun altını çizmek gereken bir konu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Anadolu Efes Evinde Dubai’ye Yenildi

Anadolu Efes, EuroLeague 17. haftasında evinde Dubai Basketbol'a karşı 80-76'lık bir yenilgi aldı.

Şara’dan Türkiye ve Üç Ülkeye Teşekkür Mesajı

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Sezar Yaptırımları'nın kaldırılmasının ardından Suriye halkını kutlayarak, bu süreçte destek veren Türkiye, ABD, Katar ve Suudi Arabistan'a teşekkür etti.

Perakende Ticaret İdari Para Cezaları Artırıldı: Resmi Gazete’de Yayımlandı

Perakende ticaret denetimleri kapsamında kesilen cezalar, yeniden değerleme oranı olan yüzde 25,49 oranında yükseltildi.

Kahramanmaraş’ta 4.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Uzmanlar, bu sarsıntının Adana Havzası'nın etki alanında olduğunu vurguladı.

İcardi Hakkında Samimi Açıklamalar Yapan Simge Sağın

Simge Sağın, "Aşkın Olayım" şarkısıyla bağlantılı olarak futbolcu Mauro Icardi ile özel bir ilişki geliştirdiğini ifade etti.