Trump, İstanbul’da görüşmelere katılacak mı?

ORTADOĞU TURUNUN İLK DURAĞI RİYAD

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’daki ikinci döneminin ilk yurtdışı ziyareti için Ortadoğu’ya doğru yola çıktı. Trump’ın ilk durağı, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad oldu. Riyad’da Suudi-ABD Yatırım Forumu’nda iş dünyası temsilcilerine hitap eden Trump, gündemdeki konuları değerlendirdi.

ŞARA İLE YAPILACAK GÖRÜŞME

Yarın Riyad’da Şara ile görüşeceği planlanan Trump, yeni Suriye hükümetinin ülkeyi istikrara kavuşturma konusunda başarılı olmasını umut etmek gerektiğini belirtti. Suriye’yle ilgili tüm yaptırımları kaldırdığını ifade eden Trump, kararını Suudi Veliaht Prensi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrasında aldığını aktardı. Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile Suriye Dışişleri Bakanının bu hafta Türkiye’de bir araya geleceğini de duyurdu.

İSTANBUL’DA BARİŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILACAK

Trump, İstanbul’da gerçekleştirilecek Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun katılacağını açıkladı.

TARİHTEKİ EN BÜYÜK SİLAH SATIŞI

Trump, “ABD uzun yıllar yanlış bir yol izledi fakat artık bir yükseliş dönemindeyiz. 142 milyar dolarlık tarihteki en büyük silah satış anlaşmasını imzaladık.” dedi. Trump’ın açıklamalarından bazı önemli noktalar ise şöyle: “Suudi ekonomisinin büyük bir kısmı artık petrolden daha güçlü. Buradaki değişim inanılmaz. Yeni nesil liderler, bambaşka bir gelecek inşa ediyorlar. Ortadoğu’nun terörizmle değil teknoloji ile anıldığı bir yere dönüşmesini istiyoruz. İnsanların birbirini bombalamasını istemiyoruz. Birlikte DAEŞ kurucularını bertaraf ettik. İran’a benzeri görülmemiş yaptırımlar uyguladık ve terörizmi finanse etmesini önledik.”

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.