Trump’tan Hamas’a Son Şans Çağrısı

MASUMLARIN DURUMU CİDDİ!

Gazze’de masum insanların ölümü devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, birkaç gün önce Beyaz Saray’da Gazze’deki ateşkes anlaşması üzerine İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya geldi. Trump’ın Gazze planı Netanyahu tarafından kabullenilirken, dikkatler Hamas üzerine çevrildi. Hamas’ın bu sabah yaptığı açıklamada, Trump’ın planına en kısa sürede yanıt verileceği ifade edildi. Ayrıca, Donald Trump, yeni bir açıklama yaparak Hamas’a son bir şans verileceğini dile getirdi. Trump, “Hamas, Orta Doğu’da bir tehdit” vurgusunu yaptı.

ŞİDDETİN ARTAN GÖRÜNTÜLERİ

Hamas, Orta Doğu’da uzun zamandır acımasız ve şiddetli bir tehdit olarak varlık gösteriyor. “İnsanları öldürdüler ve hayatları dayanılmaz hale getirdiler.” ifadeleriyle birlikte, 7 Ekim tarihinde İsrail’de yaşanan trajedi de söz konusu oldu. Bu tarihteki saldırıda, bebekler, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar meziyetlerini yitirdiler. 7 Ekim’deki olayın intikamı olarak 25 binden fazla Hamas askeri hayatını kaybetti.

Hamas’a yönelik eylemler devam ederken, geri kalanların büyük bölümü sıkışmış ve askeri olarak tuzağa düşürülmüş durumdalar. Trump, filistinlilere, “Tüm masum Filistinlilerden, Gazze’nin daha güvenli bölgelerine geçerek bu büyük felaketten derhal uzaklaşmalarını rica ediyorum” çağrısında bulundu. Bu, insanların hayatlarını kurtarma çabasının bir parçası olarak öne çıkıyor.

HAMAS’A SON ŞANS!

Hamas’a yönelik olarak son bir şans verileceği ifade edildi. Orta Doğu’nun büyük ve zengin ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte, 3 bin yıl sonra barışa ulaşmayı hedefleyen bir anlaşma imzaladı. Trump, “Bu anlaşma kalan tüm Hamas savaşçılarının hayatlarını da bağışlıyor!” dedi.

SÜRE YETİŞECEK Mİ?

Trump, Hamas ile Pazar akşamı saat 18.00 (Washington D.C. saati) itibarıyla bir anlaşmaya varılmasını bekliyor. “Eğer bu son şans anlaşması kabul edilmezse, Hamas’ın başına şimdiye kadar kimsenin görmediği bir cehennem gelecek” şeklinde bir uyarıda bulundu. Orta Doğu’da barışın ya bu anlaşma ile ya da başka bir yöntemle sağlanacağı belirtiliyor. “Bu meseleye gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.