15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası devletin her kademesine sızan örgüt üyeleri için yürütülen FETÖ operasyonları sürüyor.
Son olarak FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 195 kişi ihraç edildiği açıklandı.
Bunlardan 158’inin subay olduğu, toplamda 20 personelin ise denizci olduğu öğrenildi. Son kararla birlikte TSK’dan ihraç edilen personel sayısı 4 bin 134’e yükseldi. Bu arada İçişleri Bakanlığınca FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında Jandarma Genel Komutanlığında 153, Sahil Güvenlik Komutanlığında ise 112 çalışan görevden uzaklaştırıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY ile iltisakı veya bu örgütle irtibatı olduğu değerlendirilen Jandarma Genel Komutanlığından 42’si subay, 56’sı astsubay, 30’u uzman jandarma çavuş, 17’si uzman erbaş, 8’i memur olmak üzere 153, Sahil Güvenlik Komutanlığından ise 52’si subay, 58’i astsubay, biri uzman erbaş biri de memur olmak üzere 112 personel açığa alındı.