EUROLEAGUE’DE FENERBAHÇE, ANADOLU EFES’İ MAĞLUP ETTİ
Fenerbahçe, Euroleague’in ikinci haftasında Anadolu Efes ile karşı karşıya geldiği mücadelede galip geldi. Basketbol Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen bu ilk Euroleague karşılaşması, her iki takımın da basketlerle başladığı bir ortamda seyredildi. Anadolu Efes pota altında etkili bir oyun sergilerken, Fenerbahçe dış atışlardan 6 isabet buldu. Sarı-lacivertliler, Colson’un 14 sayı kaydettiği ilk çeyreği 27-21 önde kapattı. İkinci çeyreğin başlangıcında Fenerbahçe üstünlüğünü sürdürdü ve 12. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 21-31. Özellikle 3 sayı çizgisinin gerisinde verimsiz kalan ve oyundan düşen Anadolu Efes karşısında Fenerbahçe, 15. dakikada farkı 15 sayıya kadar artırmayı başardı: 23-38. Ev sahibi ekip son bölümde farkı azaltmasına rağmen, Fenerbahçe soyunma odasına 46-37 önde girdi.
FENERBAHÇE ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUDU
Üçüncü çeyreğin başında dış atışlarda hızlı basketler bulan Fenerbahçe, 22. dakikada farkı 15 sayıya çıkardı: 37-52. Bryant’ın etkili oyunuyla toparlanan Anadolu Efes, 27. dakikada farkı 8 sayıya indirdi: 48-56. Sarı-lacivertliler, son çeyreğe 60-51 önde girdi. Dördüncü çeyrekte de Fenerbahçe farkı 14 sayıya kadar yükseltti: 54-68. Anadolu Efes, Nwora ve Oturu ile skorlara katkı yaparak farkın artmasına engel oldu. Sarı-lacivertliler 36. dakikayı 74-63 önde geçti. Kalan bölüm, büyük bir heyecana sahne oldu. Anadolu Efes, 11-0’lık bir seri yakalayarak 39. dakikada skoru 74-74 eşitledi. Ancak, kalan dakikalarda dış atışlardan bulduğu kritik basketlerle galibiyeti elde eden Fenerbahçe, karşılaşmayı 83-78 kazandı.
DISKALIFİYE OLAYLARI MAÇA DAMGA VURDU
Maçın üçüncü çeyreğinde yaşanan gerilim sonrasında Tarık Biberovic ve Elijah Bryant diskalifiye edildi. Maçın 29. dakikasında Tarık Biberovic, kaydettiği basket sonrasında pota altında yerde kalırken, Bryant da dengesini kaybederek düştü. İki oyuncu arasında fiziksel bir temas meydana geldi ve o sırada takım arkadaşlarıyla hakemler araya girerek gerginliği yatıştırmaya çalıştı. Pozisyonu inceleyen hakemler, Tarık Biberovic ile Elijah Bryant’ı oyundan ihraç etti.
Anadolu Efes: 78 – Fenerbahçe Beko: 83
Salon: Basketbol Gelişim Merkezi
Hakemler: Miguel Angel Perez (İspanya), Damir Javor (Hırvatistan), Ioannis Foufis (Yunanistan)
Anadolu Efes: Thompson 5, Bryant 15, Johnson 5, Ercan Osmani 2, Oturu 21, Larkin 9, Beaubois 11, Nwora 5, Smits, Poirier 3, Doğuş Özdemiroğlu, Willis 2
Fenerbahçe Beko: Baldwin 15, Colson 16, Guduric 8, Hayes-Davis 11, Sertaç Şanlı 3, Melli 2, Tarık Biberovic 7, Hall, Zagars 11, Birch 10
1. Periyot: 21-27
Devre: 37-46
3. Periyot: 51-60
Beş faulle çıkan: 36.57 Colson (Fenerbahçe Beko)
Diskalifiye: 28.49 Tarık Biberovic (Fenerbahçe Beko), 28.49 Bryant (Anadolu Efes)