Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Açıklamaları
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan limanlarında ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin güvenliğini sağlamak amacıyla ISPS Kod Güvenlik Seviyesi’ni 3’e çıkardıklarını duyurdu. Bu kararın, gemilerin olası güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olmalarını ve erken uyarılabilmesini amaçladığını söyledi.
Güvenlik Seviyesi 3’te Alınacak Tedbirler
Bakan Uraloğlu, güvenlik seviyesinin 3’e yükseltilmesiyle gemilerin ve mürettebatın yetkili makamların talimatlarına uyması gerektiğini vurgulayarak, liman tesisleriyle iş birliği içinde gemi tarafından güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde uygulanacağını belirtti.
Sınırlı Alanların Artırılması ve Erişimin Kısıtlanması
Uraloğlu, gemi kaptanının, güvenlik önlemlerini arttırmak için sınırlandırılmış alanları belirleyebileceğini ifade ederek, güvenlik olaylarına yakın olan ek sınırlı alanların belirlenebileceğini ve gemiye erişimin sınırlandırılabileceğini açıkladı.