DÖNER KANATLI İHA’LAR DÜNYA SAHNESİNDE
Türk savunma sanayisinin yenilikçi yüzü olan döner kanatlı insansız hava araçları (İHA) ALPİN ve DUMRUL, VERTICON 2025’te global sahnede yer alıyor. Dikey havacılık alanındaki en büyük etkinliklerden biri olan bu konferans ve fuar, Türkiye’nin havacılıktaki iddiasını gözler önüne getirecek. Pasifik Teknoloji’nin savunma birimi Titra tarafından geliştirilen bu iki öncü platform, 10-13 Mart 2025 tarihleri arasında ABD’nin Dallas kentinde düzenlenecek VERTICON 2025’te havacılık tutkunları ve endüstri liderleriyle buluşacak.
SEKTÖRÜN LİDERLERİYLE BİR ARAYA GELİYOR
Helikopterler, gelişmiş hava hareketliliği, insansız hava sistemleri ve elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) araçları gibi dikey havacılık alanındaki yenilikler ve profesyonelleri bir araya getirmek için düzenlenen etkinliğe, 15 binden fazla endüstri profesyoneli ve 600’den fazla katılımcı firma bekleniyor. VERTICON’da özellikle kargo ve lojistik çözümlerine yönelik teknolojiler sergilenecek. Titra, fuara DUMRUL’un modeli ve ALPİN’in fuar maketi ile katılarak, havacılık sektöründeki lojistik çözümlerini aktaracak.
YÜKSEK PERFORMANSLI HAVA ARACI
DUMRUL, elektrik motoruyla çalışan sessiz bir helikopter olup, 17-18 kilogram kalkış ağırlığına sahip ve 30 dakikaya kadar havada kalabiliyor. Yakın mesafe gözetleme için tasarlanan DUMRUL, altında bulunan silah sistemleri ve entegre görüntüleme kabiliyetleriyle hedefleri etkisiz hale getirebiliyor. Kullanıcı ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen bu hava aracı, kısa menzilli operasyonlarda etkin silah kullanımı için tasarlandı ve DUMRUL ilk görevine hazırlanıyor.
GLOBAL HEDEFLERE YAKLAŞIM
Uluslararası görünürlüğü artırmak ve lojistik alanında yenilikçi platform çeşitliliğini geliştirmek için çalışmalarını sürdüren Titra yöneticileri, fuar süresince uluslararası heyet ve delegasyonlar ile buluşarak bu hedefleri destekleyecek. Pasifik Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi ve Titra Teknoloji Kurucu Ortağı Muhammed Selman Dönmez, fuara ilişkin olarak, “Pasifik Teknoloji olarak küresel bir oyuncu olma hedefiyle inovatif çalışmalarımızı artıracak projeler gerçekleştiriyoruz. Bu projeleri globalleşme vizyonumuz ile entegre ediyoruz. ABD Dallas’ta, ülkemizin insansız hava araçları alanındaki gücünü ve potansiyelini sergilemekten gurur duyuyoruz. DUMRUL ve ALPİN platformlarımızla ülkemizin yerli mühendislik gücünü tüm dünyaya sunuyoruz” ifadelerini kullandı.