SICAK HAVA DALGASI ETKİSİ
Türkiye, 10 Ağustos tarihi itibarıyla yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına girmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bilgilerinin doğrultusunda, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgelerinde termometreler 40 dereceyi geçecektir. Adana’da 45, İzmir ve Denizli’de 39, Diyarbakır’da ise 40 derece sıcaklık bekleniyor.
İSTANBUL VE DİĞER BÖLGELERDE HAVA DURUMU
İstanbul’da hava açık ve güneşli olup, sıcaklık 33 derece civarındadır. Hafta boyunca sıcaklıkların 34 dereceye kadar çıkması öngörülüyor; çarşamba günü ise sıcaklık 29 dereceye düşecektir. Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun bazı illerinde sağanak yağışlar görülmektedir. MGM, Trabzon ve Rize’nin iç kesimleri ile Artvin’in batısında yer yer kuvvetli yağışların olabileceğini belirtmiştir. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riski bulunmaktadır.
VATANDAŞLARA ÖNERİLER
Meteoroloji, halka özellikle 11.00–16.00 saatleri arasında güneş altında kalmamalarını, bol su tüketmelerini ve açık renkli giysiler giymelerini tavsiye etmektedir. Ayrıca yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan bireyler için ek tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yapılmıştır. Bazı bölgelerde hava sıcaklıkları gün içerisindeki değerler ise şu şekildedir:
– Edirne 35 derece.
– Balıkesir 34 derece.
– İstanbul 31 derece.
– Denizli 39 derece.
– İzmir 39 derece.
– Adana 37 derece.
– Ankara 34 derece.
– Konya 33 derece.
– Sinop 33 derece.
– Samsun 32 derece.
– Trabzon 29 derece.
– Erzurum 32 derece.
– Diyarbakır 40 derece.
– Gaziantep 39 derece.