RUSYA İLE UKRAYNA ARASINDAKİ GERİLİM
Rusya ve Ukrayna arasındaki tansiyon devam ederken, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sybiha dikkat çeken bir mesajpaylaştı. Sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, Sybiha, Ukrayna’nın pazartesi gününden itibaren Rusya ile 30 günlük bir ateşkes ilan etmeye hazır olduğunu belirtti.
Ateşkes İmkanları Üzerine Değerlendirmeler
Sybiha, bu adımın bugün Kiev’de düzenlenen ve Almanya, Fransa, Polonya, İngiltere ile Ukrayna liderlerinin yer aldığı toplantıda koordine edildiğini aktardı. “Eğer Rusya kabul ederse ve etkili bir izleme sağlanırsa, uzun süreli bir ateşkes ve güven artırıcı önlemler barış görüşmelerinin önünü açabilir” ifadelerini kullandı. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, katılımcı ülkeler ABD Başkanı Donald Trump ile bu konuyu görüşmek üzere iletişime geçti.
KREMLİN’DEN ATEŞKES ÇAĞRISINA YANIT
ABD Başkanı Donald Trump, dün Rusya ve Ukrayna’nın 30 günlük bir ateşkes ilan etmesi gerektiğini söyledi. Buna karşılık Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ateşkesin kabul edilmesi durumunda Batılı ülkelerden Kiev’e yapılan silah teslimatlarının durdurulması gerektiğini vurguladı.