RUSYA, UKRAYNA’YA FÜZE VE İHA SALDIRISI DÜZENLEDİ
Rusya’nın, Ukrayna topraklarına 10 çeşitli füze ve 81 “Şahed” tipi insansız hava aracıyla saldırı düzenlediği bildirildi. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk, Rusya’nın gece saatlerinde saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.
ÇOK SAYIDA İHA’NIN HAVA SAHASINDA BULUNDUĞU BELİRTİLDİ
Ukrayna hava savunması tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 5 X-101 model seyir füzesi ve 60 İHA’nın düşürüldüğü bilgisi paylaşıldı. Oleşçuk, Belarus sınırını geçen bir İHA ile birlikte hava sahasında bulunan 10’a yakın İHA’nın tespit edildiğini aktardı.
KİEV BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK BÖLGEYE SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİ
Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Popko, Kiev ve çevresindeki bölgelerde Rusya’nın füze ve İHA’larla saldırı düzenlediğini belirtti. Popko, başkent Kiev’de hava saldırısı alarmının 5 saatten uzun süredir devam ettiğini ifade etti. Ayrıca Rusya’nın İHA saldırılarından sonra füzeler fırlattığı bilgisi verildi.
ZELENSKİ: 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, geceki saldırılarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 16 kişinin yaralandığını açıkladı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Zelenski, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.