Ünlü Sanatçı Edip Akbayram Hayatını Kaybetti

Türk müziğinin efsanevi isimlerinden Edip Akbayram, 75 yaşında çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Usta sanatçının vefatı, Türkiye’yi derin bir üzüntüye boğdu. Edip Akbayram için düzenlenen ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda başlarken, ardından Teşvikiye Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla beraber cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek. Törenin başlamasına kısa bir süre kala, Edip Akbayram’ın hayranları salonu doldurmak için gelmeye başladı. Cenaze törenine Ercan Kesal, Sinan Özen, Onur Akın gibi ünlü isimler katıldı. Sanatçının 46 yıllık hayat arkadaşı Ayten Akbayram, “Türkiye çok değerli bir evladını kaybetti. Ben de canımın yarısını kaybettim.” diyerek duygularını ifade etti. Edip Akbayram’ın kızı Türkü Akbayram ise konuşmakta zorlandı.

EDİP AKBAYRAM’IN HAYATI

“Aldırma Gönül”, “Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “Bekle Bizi İstanbul” gibi Türk müziğinin önde gelen eserleriyle tanınan Edip Akbayram, 1950 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. Küçük yaşta geçirdiği çocuk felci onu etkiledi. Müziğe olan ilgisi erken yaşlarda başladı ve lise yıllarında kurduğu grubunda hem çalarak hem de şarkı söyleyerek yeteneğini geliştirdi. İlk plağı “Kendim Ettim, Kendim Buldum”u bu dönemde çıkardı. Sanatçının kariyeri 1968’de İstanbul’a yaptığı yolculukla hız kazandı. Üç yıl sonra katıldığı Altın Mikrofon yarışmasında Aşık Veysel’in şiirinden esinlenerek bestelediği “Kükredi Çimenler”le birincilik elde etti. Ardından “Aldırma Gönül”, “Garip”, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” gibi hit parçalarıyla büyük başarılar yakaladı.

MÜZİK KARIYERİNİN DÖNÜMLERİ

1980’li yıllarda TRT ekranlarında görünebilmesi yasaklandı. Ancak, 1990’larda “Türküler Yanmaz” albümüyle yeniden bir çıkış yakaladı ve toplumsal sorunlara dikkat çekti. Kendi ifadesiyle, ‘kalıcı bir şeyler’ yapmak istiyordu ve bunu başardı. 20’den fazla albüm ve 15’ten fazla 45’lik ile müzik dünyasında iz bıraktı. 50 yılı aşkın kariyeri boyunca 250’den fazla ödül kazanan sanatçı, aynı zamanda altın plak ödüllerine de layık görüldü. Özel hayatında ise 1979’da Ayten Akbayram ile evlendi ve çiftin Türkü Akbayram ile Ozan Akbayram adında iki çocuğu bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.