VakıfBank, Eczacıbaşı ile oynadığı final maçına iyi başladı. Zehra ve Markova’nın sayılarıyla ilk seti 25-21 alarak 1-0 öne geçti. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette VakıfBank, hücumda etkili bir performans sergiledi. Eczacıbaşı’nın farkı kapatma çabalarına rağmen, oyunun son bölümünde kontrolü elinde tutan VakıfBank, seti 25-23 kazanarak durumu 2-0 yaptı.
İKİNCİ SETTE VAKIFBANK’IN ÜSTÜNLÜĞÜ
Üçüncü seti baştan sona önde götüren Eczacıbaşı, Ebrar Karakurt’un etkili oyunu ile 25-19’luk skor elde ederek durumu 2-1’e getirdi. Dördüncü sette VakıfBank, Zehra Güneş ve Markova’nın sayılarıyla 6-3 öne geçti. Mola sonrası Eczacıbaşı, üst üste bulduğu sayılarla 11-9 öne geçince VakıfBank koçu Giovanni Guidetti mola aldı.
DÖRDÜNCÜ SETTE ECAZCIBAŞI’NIN DÖNÜŞÜ
Setin geri kalanında oyuna ağırlığını koyan Eczacıbaşı, 25-17 ile durumu 2-2’ye getirip maçı final setine taşıdı. Karşılıklı puanlarla başlayan final setinde üstünlüğü ele geçiren VakıfBank, seti 15-10 tamamlayarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.
ŞAMPİYONLUK KUPASI ANTALYA’DA
Bu galibiyetle birlikte VakıfBank, şampiyonluk sayısını 6’ya çıkardı. Böylece kupayı en fazla kazanan Fenerbahçe ile aynı sayıya ulaştı. Antalya Spor Salonu’ndaki karşılaşma, tamamen dolu tribünler önünde gerçekleşti. Mücadeleyi Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan da izledi.