“Vergi İncelemelerinde Dijital Dönem Başlıyor!”

VERGİ İNCELEMELERİ DİJİTAL SİSTEMLERLE DESTEKLENECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, “Vergi İncelemelerinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”i Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe soktu. Yeni düzenlemeyle birlikte, vergi incelemesi süreçlerinde uygulanan elektronik sistemler daha fazla kullanılacak. Bakanlık, elektronik sistem araçlarıyla vergi inceleme sürecini daha etkin bir hale getirmeyi hedefliyor.

ELEKTRONİK BELGE ÜRETİMİ YAPILACAK

Bu yeni çerçevede, mükelleflerin defter ve belgelerinin elektronik ortamda sunulmasıyla oluşturulan belge, yine güvenli elektronik imzayla mükellef tarafından veya vekalet verilen kişiler tarafından imzalanacak. Bu uygulama, vergi incelemesi sırasında daha verimli ve hızlı bir süreç sağlıyor.

ELEKTRONİK TUTANAK DÜZENLEMESİ

Ayrıca, vergi inceleme tutanakları da Bakanlık tarafından geliştirilen sistem ile elektronik ortamda düzenlenebilecek. Bu durum, inceleme süreçlerini hızlandırarak dijitalleşmeyi teşvik ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ezgi Eyüboğlu Ve Diğer 7 Kişi Gözaltında

İstanbul'da yapılan uyuşturucu operasyonunda oyuncu Ezgi Eyüboğlu'nun da yer aldığı toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Fenerbahçe’de Youssef En-Nesyri Transfer Süreci Başladı

Fenerbahçe, ara transfer döneminde yabancı kontenjanını açmak için Szymanski, En-Nesyri ve Becao ile yollarını ayırmayı planlıyor. En-Nesyri'ye Körfez'den teklifler olduğu belirtiliyor.

FETÖ Elebaşının Yeğeni Yasir Gülen Yakalandı

İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonda, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan Fetullah Gülen'in yeğeni Yasir Gülen gözaltına alındı.

Fetullah Gülen’in Yeğeni İstanbul’da Yakalandı

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Yasir Gülen, silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla gözaltına alındı.

Tüketiciler Uyarıldı: Sadakat Kartları İçin Son Günler

Uzmanlar, 2025 yılı yaklaşırken kredi ve sadakat kartlarındaki puanların yıl sonunda geçerliliğinin sona ereceğini belirterek tüketicileri uyardı. Mağduriyet yaşamamak için dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.