Arda Güler’in oynadığı Real Madrid, La Liga’daki derbi mücadelesinde Atletico Madrid’e 5-2 mağlup oldu ve bu olayların yankıları sürüyor. Arda, karşılaşmaya ilk 11’de başlayarak, 1-0 geride bulunan ekip arkadaşlarına 1 gol ve 1 asistle 2-1 öne geçmelerinde katkı sağladı. Ancak Real Madrid, 3-2 geriye düştükten sonra 59. dakikada Arda’nın oyundan alınması, teknik direktör Xabi Alonso’nun eleştirilmesine yol açtı. Maç sonrasında öz eleştiri yapan İspanyol teknik adamın, Arda Güler ile bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.
XABI ALONSO’NUN ÖZÜR DİLEME İFADESİ
İspanyol basınında yer alan “Xabi Alonso, maç sonrası Arda Güler’den özür diledi” başlıklı habere göre, başarılı teknik direktör, Arda ile yaptığı konuşmada “Belki bir hata yaptım, seni oyundan almamalıydım” ifadesini kullandı. Haberin detaylarında, Alonso’nun Türk futbolcuyu sıklıkla ilk 11’de değerlendirmeye devam etmeyi planladığı belirtildi.
Arda Güler’in bu sezon La Liga’da 3 gol ve 3 asist kaydettiği, Atletico Madrid karşısında ise Mbappe’ye gol pası verip bir de gol attığı ifade edildi. Ayrıca, “Real Madrid’in en iyi oyuncusuydu, orta sahada oyun kurmaya çalışan tek oyuncuydu” yorumları yapıldı. Ancak teknik direktörün vermesi gereken kritik kararlar olduğu ve Arda’nın oyundan çıkarılmasının tercih edildiği kaydedildi.