Yakup Bozkurt, 2012 yılında ailesinin mevsimlik işçi olarak geldiği Seyitgazi ilçesinde kayboldu. Ailenin kayıp ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, UMKE, AKUT ve Türk Hava Kuvvetleri’ne ait helikopterler bölgeye sevk edildi. Yapılan aramalar sonucunda Bozkurt’un cansız bedeni kırsal Doğançayır Mahallesi’nde toprağa gömülü olarak bulundu.
Yeniden Açılan Soruşturma
O dönem yapılan çalışmalara rağmen cinayet şüphelisine dair herhangi bir iz bulunamadı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Yakup Bozkurt soruşturmasını yeniden açtı. Eskişehir Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, Bozkurt’un ölü bulunduğu alanlarda yeniden arama yaptı.
Gözaltına Alınan Şüpheliler
Soruşturma kapsamında Yakup Bozkurt’un babası Abdurrezzak Bozkurt ile 3 akrabası gözaltına alındı. Eskişehir Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri alınan 4 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Tutuklama ve Serbest Bırakmalar
Şüphelilerden Abdurrezzak Bozkurt, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.