YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Yapılan duyuruda, “Bilecik’te devam eden Yenişehir ve İnegöl ilçelerimize doğru ilerleyen yangın sebebiyle özellikle rüzgarında etkisiyle kentimizin doğusundaki bazı ilçelerimizde kül yağışı gözlemlenmektedir. Yangın yetkili kurumlar tarafından yakından takip edilmekte söndürme çalışmaları aralıksız devam etmektedir.” bilgisi verildi.
PANİK YAPMAMAK GEREKEN BİR DURUM
Açıklamada, “Panik yapılmaması ancak dikkatli olunması önemlidir. Vatandaşlarımızdan ricamız sıcak havaya rağmen cam ve kapılarını kapalı tutmaları.” denildi. Ayrıca, balkon, pencere ve dış mekanlarda yanıcı materyal bulundurmaktan kaçınılması gerektiği belirtildi.
VATANDAŞLARA ÖNERİLER
Solunum yolu hassasiyeti olan vatandaşların “maske kullanmaları, gerekmedikçe dışarıya çıkmamaları, ormanlık alanlara girmemeleri” gerektiğinin altı çizildi. Gözlemledikleri herhangi bir risk durumunda ise 112 acil çağrı merkezine bildirilmesi istendi.