YANGINDA ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Ankara’nın Çankaya ilçesinde meydana gelen yangında, 3 kişi, aralarında 3,5 aylık bir bebeğin de bulunduğu hayatını kaybetti. Ayrıca, 7’si itfaiye personeli olmak üzere toplam 39 kişi dumandan etkilendi. Yangın, dün akşam saat 22.00 sıralarında Alacaatlı Mahallesi’ndeki Yaşamkent Valero Sitesi’nde 26 katlı bir binanın 4’üncü katında, elektrik kontağından kaynaklanan bir arıza nedeniyle çıktı.
BÖLGEYE ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ
Yangın kısa sürede büyüyerek kontrol altına alınmak zorunda kalındı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve UMKE ekibi gönderildi. Binada mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Yangında yaşamını yitirenler arasında Hüsniye Çelik Şahin (33) ve 3,5 aylık oğlu Aras ile sitenin güvenlik görevlisi Muharrem Çetinkaya (63) yer alıyor. Yangın nedeniyle toplam 39 kişi dumandan etkilendi ve hastanelere kaldırıldı.
YARDIM ÇIĞLIKLARI YÜREKLERİ DAĞLADI
Sitede yaşayan Serenay Yurdakul, “11’inci katta oturuyorum. Ben dışarıdaydım, alarmla ilgili bir şey duymadım. Dışarıdan yardım çığlıkları atanlar oldu. Ateşten dolayı değil ama dumandan çok fazla etkilenen oldu. Şu an mühürlemişler, ne zaman gireceğiz bilmiyorum. İnsanlar yardım çığlıkları atıyordu. Hepimiz elimizden geleni yapmaya çalıştık, herkesi tek tek aradık. Ulaşamadığımız insanlar oldu maalesef, kapıyı kırarak girdiler” şeklinde konuştu.