Yangında Alarm Sistemi İddiası Var!

ANKARA’DA YANGIN FELAKETİ YAŞANDI

Ankara’nın Çankaya ilçesinde meydana gelen 26 katlı bir binadaki yangında, aralarında 3,5 aylık bir bebeğin de bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, 7’si itfaiye çalışanı olmak üzere toplam 39 kişi de dumandan etkilendi. Yangının, saat 22.00 sıralarında Alacaatlı Mahallesi’ndeki Yaşamkent Valero Sitesi’ndeki binanın 4’üncü katında, elektrik kontağından kaynaklanan bir arıza nedeniyle çıktığı iddia ediliyor. Yangın hızla yayıldı ve olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

HAYATINI KAYBEDENLER VE DUMANDAN ETKİLENENLER

Yangında yaşamını yitirenler arasında Hüsniye Çelik Şahin (33), 3,5 aylık oğlu Aras ve sitenin güvenlik görevlisi Muharrem Çetinkaya (63) bulunuyor. Dumandan etkilenen 39 kişi, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

YARDIM ÇIĞLIKLARI YÜKSELDİ

Sitedeki yaşayanlardan Serenay Yurdakul, yangın anında dışarıda bulunduğunu ve alarmların devreye girmediğini ifade etti. “Dışarıdan yardım çığlıkları atanlar oldu. Ateşten dolayı değil ama dumandan çok fazla etkilenen olmuş. Şu an mühürlemişler, ne zaman gireceğiz bilmiyorum. İnsanlar yardım çığlıkları atıyordu. Hepimiz elimizden geleni yapmaya çalıştık, herkesi tek tek aradık. Ulaşamadığımız insanlar oldu maalesef, kapıyı kırarak girdiler” diye konuştu. Yangının ardından sitedeki güvenlik önlemleri artırıldı ve soruşturma başlatıldı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.