Yarın Sıcaklık 40 Dereceyi Geçecek!

METEOROLOJİ UZMANINDAN VALİYE UYARI

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Fakültesi’nden Prof. Dr. Orhan Şen, sıcak hava dalgasının etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte İstanbul Valisi Davut Gül’e önemli bir çağrıda bulundu. Şen, İstanbul’un güney ilçelerinde hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar yükselebileceğini belirtti ve vatandaşlara “dışarı çıkmayın” uyarısında bulundu.

SICAK GÜNLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Prof. Dr. Orhan Şen, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün ve yarın ısı çarpmalarına dikkat” ifadelerini kullandı. Yarın İstanbul’da sıcaklığın zirve yapacağını belirten Şen, ısı adası etkisi nedeniyle aşırı sıcakların iş çıkışına kadar devam edeceğini ifade etti. Ayrıca bu gecenin en sıcak gece olacağını ve sıcaklıkların 27 dereceyi bulacağını dile getirdi. “Gündüz İstanbul’un güney ilçelerinde rekor kırılabilir. 38-40 C. Yarın dışarı çıkmayın. Sn Valimiz yarın mesai saatini erkene alırsa afete dönüşmeden atlatırız” dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

TCMB, Parolapara’nın Faaliyet İznini İptal Etti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Parolapara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'ye verilen elektronik para kuruluşu faaliyet iznini iptal etti. Bu karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yapay Zeka Kendi Halefini Tasarlayabilir

Anthropic şirketi kurucu ortağı Jack Clark ve enstitü lideri Marina Favaro'nun kaleme aldığı blog yazısı yayımlandı. Yazıda yapay zeka geliştirme sürecinin insanlardan sistemlere devredildiği belirtildi.

Bitcoin 60 Bin Doların Altına Geriledi

Bitcoin, TSİ akşam saatlerinde yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti. Kripto para 59 bin 770 dolara kadar düştü.

Savcıların Şifresiyle FETÖ Dosyalarını Kapatan Sanıklara Ceza

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, UYAP sistemine girerek soruşturma dosyalarını kapatan zabıt katibi Ahmet Yılmaz'ın da arasında olduğu 15 sanık hakkında kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, önceki celsede mütalaaya karşı savunmaların alındığını hatırlattı.

Güzelbahçe Belediyesi CHP’de Kaldı

Güzelbahçe Belediye Meclisi, tutuklanan Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekilliğine CHP'li Meclis Üyesi Ayşe Akın'ı seçti. Toplantı, Atatürk Kültür Merkezi'nde olağanüstü gündemle yapıldı.