KRİTİK GÖRÜŞME YARIN İSTANBUL’DA
Ukrayna savaşı açısından Türkiye, yarın önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, “Putin İstanbul’da olmamı ister ve bu mümkün. Orada olmazsam görüşmelere gider mi bilmiyorum. Hep beraber öğreneceğiz.” dedi.
HAYAT KURTARMAK İÇİN GECİKME YETMEYEBİLİR
İstanbul’a seyahat edip etmeyeceği sorusuna yanıt veren Trump, “Yarın Birleşik Arap Emirlikleri’nde olacağız. Çok yoğun bir programımız var. Ancak bu hayat kurtarmak için geri dönmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.” şeklinde konuştu.
RUS HEYETİ AKŞAM BELİRLENECEK
Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, İstanbul’da gerçekleştirilecek Ukrayna barış görüşmelerine katılacak olan Rus heyetinin akşam saatlerinde belli olacağını bildirdi. Peskov, heyetin üyelerinin “Putin talimat verdiğinde açıklanacağını” dile getirdi. Ayrıca, “Rus heyeti yarın İstanbul’da olacak ve Ukrayna heyetini bekleyecek.” ifadelerini kullandı.
HEYETE KİM BAŞKANLIK EDECEK?
Putin’in yokluğunda Rus heyetine 2022’deki görüşmelerde olduğu gibi eski Kültür Bakanı Vladimir Medinski’nin başkanlık etmesi bekleniyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise Putin’in kendisiyle görüşmekten korktuğunu savunarak, “Putin’in Türkiye’ye gelmemesi barış ve ciddi müzakere niyeti olmadığı konusunda tüm dünya için net bir sinyal olacaktır.” şeklinde görüş belirtti.