YATIRIM ORTAMININ İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR HIZ KAZANIYOR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uluslararası firmaların Türkiye’ye yatırım yapma kararı sürecine girildiğini ve önümüzdeki dönemde yeni müjdelerin gelebileceğini belirtti. Yılmaz, 28 Eylül’de gerçekleştirilecek Yatırım Danışma Konseyi’ne yabancı yatırımcıları davet ettiklerini açıkladı. Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu toplantısı (YOİKK) dün Beştepe’de yapıldı.
ÖNCELİKLİ KONULAR MECLİS GÜNDEMİNDE YER ALACAK
Yatırım Danışma Konseyi toplantısında konuşan Cevdet Yılmaz, önümüzdeki sonbahar döneminde yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ilgili önemli konuların, teknik düzeyde ve Meclis çalışmaları düzeyinde gündemde olacağını belirtti. 4054 sayılı Rekabet Kanunu’nda yapılacak değişiklikler ve İklim Değişikliği Kanun Tasarısı, Meclis’in yeni yasama döneminde öncelikli konular arasında yer alacak. Yargı süreçlerini hızlandıracak e-Tebligat konusu da yeni yasama döneminde gündeme gelecek konulardan biri olacak.
TECHVISA PROGRAMI İÇİN ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA
Cevdet Yılmaz, ayrıca nitelikli işgücünün ülkeye çekilmesini sağlamak amacıyla oluşturulan TechVisa programı için idari ve teknik altyapı konusundaki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti. Yargı süreçlerini hızlandıracak e-Tebligat konusuyla ilgili hazırlanan taslak belirli bir aşamaya geldiğini ve bu konuda ilerleme kaydedildiğini dile getirdi.