YENİ TRAFİK SİGORTASI DÜZENLEMESİ 1 TEMMUZ’DA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Milyonlarca sürücüyü etkileyen yeni trafik sigortası ve kasko düzenlemesi, 1 Temmuz tarihi itibarıyla geçerli olmaya başladı. Hasar gören araçlar için perte çıkarma kararı, artık daha katı şartlara bağlandı. Bu düzenleme kapsamında, aracın onarım maliyeti piyasa değerinin yüzde 60’ını aşmadıkça sigorta şirketleri perte kararını veremeyecek.
SİGORTA ŞİRKETLERİ ARTIK KOLAY PERT KARARI VEREMEYECEK
Önceden kasko poliçesine sahip bir araç, yüzde 30-40 gibi daha düşük hasarlarla bile sürücünün talebi ve sigorta şirketiyle olan anlaşması sonucu perte çıkarılabiliyordu. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu (TÜKONFED) Başkanı Turusan Bağcı, Milliyet’e verdiği demeçte, “Sigorta şirketi ile sigortalı anlaştığında araba perte çıkarılabiliyordu.” diyerek eski sistemin esnekliğini vurguladı.
PERT KAYITLI ARAÇLAR ARTIK İHALEYLE SATILACAK
Bağcı, bazı sigorta şirketlerinin ekspertiz sürecini atlayarak anlaşmalı ihale platformları aracılığıyla perte çıkan araçları satışa sunduğunu belirtti. Bu durumda araçlar onarılarak tekrar trafiğe çıkabiliyordu.
%60 SINIRI VE EKSPER ŞARTI GETİRİLDİ
Yeni dönemde, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından hazırlanan düzenlemeyle hasar oranı belirlendi. Artık bir aracın onarım masrafı, piyasa değerinin yüzde 60’ını aşmadığı sürece pert sayılmayacak. Bağcı, “Aracın piyasası 1 milyon TL ise, 600 bin TL’lik hasarı aşmadıkça perte çıkarılamayacak.” dedi.
İSTİSNALAR BELİRLENDİ
Yeni sistemde bazı istisnalar yer alıyor. Şase, hava yastıkları, elektronik aksam ya da tavan gibi kritik parçaların hasar görmesi durumunda, onarım maliyeti yüzde 60’ın altında kalması durumunda bile araç ağır hasarlı kabul edilebiliyor.
ANLAŞMALI PERT UYGULAMASI SON BULDU
Yeni düzenlemeyle birlikte sigorta şirketi ve sigortalı arasındaki anlaşmalı perte çıkarma uygulaması sona erdi. Bağcı, “Artık aracı perte çıkarmak zorlaştı. Bu durum sigortalılarda memnuniyetsizlik yaratabilir.” şeklinde durumun ciddiyetini ifade etti. Tam hasar veya ağır hasar durumlarında, sigorta şirketi artık ödeme yapmadan önce hurda tescil belgesi veya trafikten çekilme belgesini talep edecek. Pert kaydı olan araçlar hala ihaleyle satışa sunulabiliyor. 2024 yılı itibarıyla kasko sigortası olan 51 bin 774 ve zorunlu trafik sigortasına sahip 37 bin 777 araç perte çıkarıldı. Bu durum her 100 kaskolu araçtan 4’ünün, trafik sigortalı araçlardan ise 3’ünün perte çıkarıldığını göstermekte. Yeni düzenlemenin bu oranı düşüreceği bekleniyor.