Yerli Turist Pandemi Öncesini Geçemedi

Yerli Turist Seyahat Verileri

Yerli turistler, turizm faaliyetleri açısından pandemi öncesi dönemi yeniden yakalayamadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Hanehalkı Yurt İçi Turizm verilerine göre, 2024 yılının III. çeyreğinde, yani Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, yurt içinde yaşayan 20 milyon 453 bin kişi seyahate çıktı. Bu sayı son beş çeyreğin en yüksek rakamı olsa da, 2017 yılının 3. çeyreğindeki 33 milyon 16 bin seyahat sayısının oldukça gerisinde kaldı. Seyahat edenlerin bir veya daha fazla geceleme kaydı ile yaptıkları toplam seyahat sayısı, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 8 artış göstererek 25 milyon 684 bin olarak kaydedildi. Bu süreçte seyahate çıkanlar, toplamda 224 milyon 68 bin geceleme gerçekleştirdi ve ortalama geceleme süresi 8,7 gece oldu.

Turizm Harcamaları ve Dağılımı

Yerli turistler, yurt içindeki seyahat harcamalarında 2024 yılının III. çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 79,7 artışla toplam 204 milyar 883 milyon 376 bin TL harcadı. Bu harcamaların büyük bir kısmı, yüzde 83,8’lik kısmı ile 171 milyar 783 milyon 134 bin TL olarak kişisel harcamalar şeklinde gerçekleşti. Diğer yandan, paket tur harcamaları ise yüzde 16,2 ile 33 milyar 100 milyon 241 bin TL olarak belirlendi. Seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 7 bin 977 TL seviyesinde oldu. Harcama türleri incelendiğinde, en büyük paya sahip olan yeme ve içme harcamaları yüzde 30,1, konaklama harcamaları yüzde 20,7 ve ulaştırma harcamaları ise yüzde 20,6 pay aldı. Bu harcama türlerinin geçen yılın aynı dönemine göre değişim oranları incelendiğinde, yeme ve içme harcamaları yüzde 70,6, konaklama harcamaları yüzde 71,4 ve ulaştırma harcamaları yüzde 57,9 oranında artış gösterdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.