YouTube, Trump’a 24,5 Milyon Dolar Ödeyecek

YOUTUBE’UN TRUMP DAVASIYLA İLGİLİ İŞLEMİ

YouTube, ABD Başkanı Donald Trump’ın açtığı davanın sonuçlanmasının ardından kayda değer bir tazminat ödeyecek. Trump, Ocak 2021’de MAGA (Amerika’yı Yeniden Harika Yap) hareketinin destekçilerinin Kongre Binası’ndaki isyanı sonrası hesabının askıya alınması gerekçesiyle şirkete dava açmıştı. Şirket, hukuki süreçleri sona erdirmek üzere Trump ile 24,5 milyon dolarlık bir anlaşmaya varmış durumda.

TEMEL BAĞIŞ ve ÖDEMELER

Anlaşmanın 22 milyon dolarlık kısmı, Trump’ın talebi üzerine Ulusal Alışveriş Merkezi’ni restore etmek, korumak ve yükseltmekle sorumlu olan Ulusal Alışveriş Merkezi Vakfı’na bağışlanacak. Kalan miktar ise diğer davacılar olan Amerikan Muhafazakarlar Birliği, Andrew Baggiani, Austen Fletcher, Maryse Veronica Jean-Louis, Frank Valentine, Kelly Victory ve Naomi Wolf’a ödenecek. Ödemeler, davacılar ile davalılar arasında imzalanan Uzlaşma Anlaşmaları’nın şartlarına uygun olarak; “Davadan kaynaklanan veya davayla ilgili tüm anlaşmazlıkları ve talepleri çözmek” amacıyla gerçekleştirilecek.

YouTube, 12 Ocak 2021’de Trump’ın kanalının, platformun şiddeti kışkırtma politikasını ihlal ettiğini tespit ederek hesabını süresiz olarak askıya aldı. Donald Trump, 6 Ocak 2021’de ABD Kongre Binası’na yapılan saldırının ardından, sosyal medya platformlarındaki hesaplarının askıya alınması nedeniyle Meta, Twitter ve Google’a da dava açarak sansür iddialarında bulundu. Ocak 2025’te, Trump’ın ikinci başkanlık dönemi için göreve başlamasından hemen önce Meta, sansür davasını çözmek için 25 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Aynı şekilde, Elon Musk’ın satın aldıktan sonra X olarak değiştirdiği sosyal medya platformu Twitter da Trump’ın davasını çözmek için Şubat 2025’te 10 milyon dolar ödeyecek.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.

Jhon Duran’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Konuşuluyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon başında Al Nassr'dan kiraladığı Jhon Duran ile devre arasında yollar ayrıldı ve Kolombiyalı futbolcu Zenit'e kiralandı. Disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan oyuncu Galatasaray ile anılıyordu.

MSB’den Yunanistan’ın Silahlanmasına Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, 115'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla haftalık olağan basın toplantısını İzmir Çiğli'de gerçekleştirdi. Toplantıda Yunanistan'ın silahlanma faaliyetlerinin yakından takip edildiği belirtildi.

Ferah Kebap’ın Konkordato Süresi Uzatıldı

Isparta'da faaliyet gösteren ve odun ateşinde pişirdiği yemeklerle tanınan Ferah Kebap, reklam ve sosyal medya kullanımına rağmen finansal darboğaza girince konkordato talebinde bulundu. Restoran yiyecekleri 250 liradan başlayan fiyatlarla satıyordu.