Yurt Genelinde Sıcak Ve Rüzgarlı Hava

HAVA ISISINI ARTIRIYOR

Son günlerde ülke genelinde hava sıcaklıkları yeniden yükselmeye başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son tahminler, Türkiye’de sıcak ve rüzgarlı günlerin bizi beklediğini ortaya koyuyor.

SICAKLIKLARDA MEVSIM NORMALLERİ ÜST SEVİYEDE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, hava durumu hakkında bilgiler paylaştı. Çelik, sıcaklıkların özellikle iç ve güney bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde olacağını, yurdun kuzey kesimlerinde ise genellikle mevsim normallerinde seyredeceğini açıkladı. Marmara Bölgesi’nde kuzeyli rüzgar ile sıcaklıkların düştüğünü belirten Çelik, “Mevsim normalleri civarında seyrediyor. Önümüzdeki 3 gün boyunca kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde etkili olmaya devam edecek.” dedi.

DOĞU KARADENİZ’DE KISA SÜRELİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Çelik, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde 3-4 gün boyunca kısa süreli yağışların görülebileceğini fakat ülkenin büyük bölümünde yağış beklenmediğini ve az bulutlu açık havaların etkili olacağını söyledi. En yüksek sıcaklıkların Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 40 derecenin üzerinde olabileceğini belirten Çelik, bu bölgelerde yaşayan vatandaşlara 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE SICAKLIK GÖRÜLÜYOR

Çelik, sıcaklıkların Ankara’da 34-35, İstanbul’da 30-31 ve İzmir’de ise 36-38 derece civarında seyredeceğini bildirdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.