Yüzyılın Konut Projesi Başvuru Süreci Başladı

Cumhuriyet tarihindeki en büyük sosyal konut girişimi olan “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin konut için başvuru süreçleri başladı. Başvurularda yoğunluk yaratmamak amacıyla, vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesine göre bir kademeli sistem uygulanacak. Bu kapsamda, başvuruların ilk günü olan bugün yalnızca kimlik numarasının sonu “0” ile biten bireyler başvuruda bulunabilecek. 11 Kasım’da son hanesi “2”, 12 Kasım’da “4”, 13 Kasım’da “6” ve 14 Kasım’da “8” olanların başvuruları kabul edilecek.

BAŞVURU ÜCRETİ ve İADE SÜRECİ

TOKİ başvuru ücretinin geri ödeneceği tarih ve tutarına dair merak edilenler arasında yer alıyor. Başvuru için belirlenen 5.000 TL’lik ücret, sisteme tanımlanan IBAN numarasına EFT, havale veya ATM aracılığıyla ödenmelidir. Ödeme süresi içerisinde işlem yapılmadığında, başvuru otomatik olarak geçersiz sayılıyor. e-Devlet üzerinden yapılan başvurularda, banka tarafından başvuru sahibinin adına hem hesap bilgileri SMS ile bildirilirken, bu hesaba belirtilen süre içinde 5.000 TL’nin yatırılması gerekiyor. Aksi takdirde sistemdeki başvuru iptal ediliyor. Başvuru ücretlerinin iade işlemleri, projenin son kura çekiminin tamamlanmasının hemen ardından başlatılacak. Genelde kura sürecinin sonunda 5 iş günü ile 1 hafta içinde bankalar tarafından iade işlemleri yapılmaya başlanıyor.

PROJE DETAYLARI

Bu süreçte TOKİ, geri ödeme yapılacak kişilerin listesini yetkili bankalara (Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank) ulaştırıyor ve bankalar, ödemeleri gerçekleştirmeye başlıyor. e-Devlet ekranında yer alan bilgiye göre, “Başvur” butonuna tıkladıktan sonra işlemin tamamlanabilmesi için başvuru ücretinin ödenmesi gerektiği hatırlatılıyor. Bu kapsamda, Ziraat Bankası tarafından oluşturulan ve SMS üzerinden bildirilen hesaba 5.000 TL yatırılması gerekiyor. Ödeme yaparken hesabın doğru bir şekilde kontrol edilmesi büyük önem taşıyor. Başvurunun geçerli olabilmesi için, ödeme yapılan hesaba yatırılan miktarın, başvuruyu takip eden üçüncü iş gününün mesai bitimine kadar yeterli düzeyde bulunması gerekiyor. Aksi takdirde başvuru geçersiz sayılıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.