CHP’de yeni adaylar belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 126 belediye başkan adayını daha kamuoyuyla paylaştı. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bugün gerçekleşen CHP Parti Meclisi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 35 seçim çevresinde ön seçim kararı alındığını belirtti ve 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimler için aday açıklamalarının devam edeceğini ifade etti.

CHP’nin 9 şehirdeki belediye başkan adayları ise şu şekilde:

  • Konya: İsmail Sonkaya
  • Manisa: Ferdi Zeyrek
  • Samsun: Cevat Öncü

Ayrıca, il belediye başkan adayları da şu isimlerden oluştu:

  • Çanakkale: Muharrem Erkek
  • Kırşehir: Selahattin Ekicioğlu
  • Bartın: Muhammet Rıza Yalçınkaya
  • Amasya: Turgay Sevindi
  • Ardahan: Faruk Demir
  • Kütahya: Eyüp Kahveci

Yücel, CHP’nin demokratik bir sürecin ardından bu adayları belirlediğini vurgulayarak, seçim sürecinde daha fazla adayın açıklanacağını belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.