TBMM Başkanı Kurtulmuş 2023 başarılarını değerlendirdi

TBMM (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 2023 yılında milletten alınan destek için şükranlarını dile getiren ve 2024 yılında da başarılara devam etme taahhüdünü özetleyen bir yeni yıl mesajı yayınladı. Kurtulmuş, Türkiye’de geçen yıla yön veren doğal afetler ve zaferler de dahil olmak üzere birçok önemli olaya değindi.

2023 yılının önemli olaylarına değinen Başkan Kurtulmuş, Kahramanmaraş merkezli “Asır Felaketi” olarak nitelendirilen ve dost, yoldaş ve akraba kayıplarıyla sonuçlanan yıkıcı depremleri değerlendirdi. Yürekten taziyelerini ileterek, ulusun kederiyle dayanışmayı vurguladı.

Cumhurbaşkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Milletvekili seçimlerinde yüksek seçmen katılımı ve demokratik olgunluk gibi 2023’e damgasını vuran başarılara dikkat çekti. Önemli başarıları arasında gaz ve petrol rezervlerinin keşfi, Milli Muharip Uçak KAAN ve TCG Anadolu Gemisi gibi projelerle savunma sanayindeki ilerlemeler ve uluslararası spor başarıları yer aldı. Yerli üretim otomobil TOGG’un yollara çıkmasının gururundan da bahsetti.

Türkiye’nin uluslararası ilişkilerdeki rolünü kabul eden Kurtulmuş, ulusun dünya çapında mazlum ve savunmasız insanlara sürekli desteğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü yoğun diplomasi vurgulanarak, başta Filistin olmak üzere diplomatik çabalara dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin 2024 yılında da aktif dış politikasını sürdüreceğine olan güvenini dile getirerek, ilkeli müzakereler yoluyla barışı tesis çabalarına vurgu yaptı. Türkiye’nin bölgede kalıcı barışı teşvik etmede, özellikle de Filistin sorununun çözümünde kilit bir oyuncu olma taahhüdünü yineledi.

Aile değerlerinin önemine dikkat çeken Başkan Kurtulmuş, aileleri hem maddi hem de manevi olarak güçlendiren projelerin güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 2024’e bakıldığında, hükümet ve sivil toplumun gençleri sapkın eğilimlere ve her türlü bağımlılığa karşı güçlendirmek için işbirliği içinde önlemler alacağına olan inancını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Kurtulmuş, yeni yıl temennilerinde 2024 yılında Türkiye, halkı ve insanlık için barış, refah ve esenlik temennilerini dile getirdi. Mesaj, Türk halkının sarsılmaz desteğiyle desteklenen 2023 başarılarının üzerine inşa etme taahhüdüyle sona erdi.

Türkiye yeni yıla girerken, Cumhurbaşkanı Kurtulmuş’un mesajı, devam eden başarıların, diplomatik çabaların ve toplumsal değerlere ve güçlendirmeye odaklanmanın tonunu belirliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.