Fazla Kilolu Kişiler Tespit Edilecek

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YENİ UYGULAMA

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, fazla kilonun zararlarına karşı başlatılan uygulama ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Bu uygulama ile 3 ayda 10 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor. Bakan Memişoğlu, yeni uygulamanın aktive edildiğini belirterek, “Fazla kilolu kişiler tespit edilecek” dedi.

EĞİTİM VE İŞ BİRLİĞİ

81 ilde eş zamanlı olarak hayata geçirilen program kapsamında, sağlık personeli vatandaşların yoğun olduğu meydanlar, kamusal alanlar ve etkinlik noktalarında boy, kilo ve vücut kitle indeksi (VKİ) ölçümleri gerçekleştirecek. Fazla kilolu kişiler belirlenecek ve Sağlıklı Hayat Merkezleri ile Aile Sağlığı Merkezlerine yönlendirilecek. Böylece diyetisyenler tarafından beslenme danışmanlığı ve takip hizmeti sunulacak.

HEDEF 10 MİLYON VATANDAŞ

Bakan Memişoğlu, sürecin İl Sağlık Müdürlükleri, ilgili kamu kuruluşları, Kızılay, Yeşilay ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile iş birliği içinde yürütüleceğini dile getirdi. Hedef olarak 10 Mayıs-10 Temmuz 2025 tarihleri arasında 10 milyon vatandaşa ulaşmayı planlıyor. Fazla kilonun zararları hakkında farkındalık sağlamak ve sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla, sağlık okuryazarlığını artırıcı eğitim programları ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik eden saha uygulamaları ile “hastalanmadan sağlığını koruyan bir toplum” hedefi doğrultusunda çalışmalara devam edileceğini ifade etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

AK Parti’nin Terörsüz Türkiye Raporu Meclis’e Sunuldu

AK Parti, terörsüz Türkiye sürecine dair 60 sayfalık bir rapor hazırladı. Rapor, 15 başlık içeriyor ve kendini fesheden terör örgütlerine yönelik yasal düzenlemeler öneriyor.

Şam-SDG-ABD Anlaşmasında Görüşmeler Hız Kazandı

Şam yönetimi ile SDG güçleri arasındaki entegrasyon mutabakatı için görüşmelerin hızlandığı bildirildi. Mart ayında başlayan bu süreçte ilerleme kaydedildiği ifade ediliyor.

Ezgi Eyüboğlu Ve Diğer 7 Kişi Gözaltında

İstanbul'da yapılan uyuşturucu operasyonunda oyuncu Ezgi Eyüboğlu'nun da yer aldığı toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Fenerbahçe’de Youssef En-Nesyri Transfer Süreci Başladı

Fenerbahçe, ara transfer döneminde yabancı kontenjanını açmak için Szymanski, En-Nesyri ve Becao ile yollarını ayırmayı planlıyor. En-Nesyri'ye Körfez'den teklifler olduğu belirtiliyor.

FETÖ Elebaşının Yeğeni Yasir Gülen Yakalandı

İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonda, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan Fetullah Gülen'in yeğeni Yasir Gülen gözaltına alındı.