DEM PARTİ HEYETİ ANKARA’DA ZİYARETLERDE BULUNUYOR
DEM Parti İmralı heyeti, bugün Ankara’da çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor. İlk olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la bir araya gelen heyet, görüşmeyi geçen hafta planlamıştı, ancak Bakan Tunç’un şehit cenazesine katılması nedeniyle bu ziyaret ertelenmişti. Bugün, Ankara’daki bu görüşmede hasta mahkumların durumu, infaz yasası gibi yasal düzenleme talepleri ve Abdullah Öcalan’ın koşullarının iyileştirilmesi konuları gündeme geldi.
OLUMLU GÖRÜŞME DEĞERLENDİRMESİ
Ziyaretin ardından heyet üyelerinden DEM Partili Pervin Buldan, “Her türlü desteği sunduğunu, bundan sonra da bu süreç içerisinde hukuki ve yasal zeminde yürümesi için görev üstleneceğini ifade etti. Bu anlamıyla olumlu bir görüşme oldu.” şeklinde açıklama yaptı. Buldan’ın ardından Mithat Sancar, “Verimli bir görüşme yaptık. Sürecin geldiği bu aşamada hukuki zemin önem taşıyor.” dedi ve “İstediğimiz barışa, hukuk devletine doğru ilerlemesi için Adalet Bakanlığı özel bir konumda duruyor. Bundan sonra çok fazla çalışma yapılacak elbette…” ifadelerini kullandı.
SELahATTİN DEMİRTAŞ VE SÜREÇ HAKKINDA
Gazetecilerin yönelttiği “Selahattin Demirtaş’ın durumu gündeme geldi mi?” sorusuna Buldan, “Her konu konuşuldu.” yanıtını verdi. Buldan, süreçte bir takvim olmadığına dikkat çekerek aşama aşama ilerleyeceklerini ifade etti.
TERÖR ÖRGÜTÜ KONUŞMALARI YENİDEN BAŞLIYOR
Heyet, terör örgütünün silah bırakmaya başlamasının ardından yeniden siyasi parti ziyaretlerine başlıyor. DEM Parti, ilk olarak Gelecek Partisi’ne gidecek, sonra da Meclis’te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek. Heyet, yarın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşecek, ardından tekrar İmralı’ya gidecekler.
then "Add to Home Screen"