İsrail’in Gazze’deki Ölü Sayısı Artıyor

İSRAİL’İN GAZZE’YE YAPTIĞI SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in süregelen saldırılarının sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara dair güncel verilere yer veriliyor.

SON 24 SAATTE CAN KAYBI ARTIYOR

Açıklamada, son 24 saat içerisinde Gazze hastanelerine 134 ölü ile 1555 yaralı getirildiği bildiriliyor. İsrail ordusunun, 19 Ocak’ta varılan ateşkesi bozarak, 18 Mart’tan bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 8 bin 196 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 30 bin 94 kişinin yaralandığı ifade ediliyor.

TOPLAMDA 59 BİNİN ÜZERİNDE ÖLÜ VAR

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana düzenlediği saldırılar sonucu yaşamını yitiren kişilerin sayısının 59 bin 29’a, yaralı sayısının ise 142 bin 135’e yükseldiği belirtiliyor. Gazze Şeridi’nde hâlâ enkaz altında binlerce ölü olduğu kaydediliyor. Ayrıca, Gazze’de 27 Mayıs’tan bu yana işleyen İsrail-ABD güdümlü “Gazze İnsani Yardım Vakfı” tarafından kurulan insani yardım dağıtım bölgelerinde Filistinlilerin hedef alındığı sistematik saldırılar nedeniyle ölen kişi sayısının 1021’e, yaralı sayısının da 6 bin 511’e ulaştığı bildiriliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.