Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bir araya geliyor. Toplantının öncelikli gündem maddesi Terörsüz Türkiye Süreci olacak. Kabine üyelerinin, bu süreç doğrultusunda gerçekleştirilebilecek yasal düzenlemelere ilişkin bir yol haritası üzerinde durması bekleniyor. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki mevcut duruma dair istihbarat raporlarının da değerlendirilmesi gündemde.
RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI
Kabine toplantısında Rusya-Ukrayna savaşı da ele alınacak. Cuma günü Karadeniz’de uluslararası sularda, Türkiye kıyılarına yakın bölgelerde iki geminin Ukrayna tarafından vurulmasının ardından, seyrüsefer güvenliği için alınabilecek önlemler masaya yatırılacak. Bunun yanı sıra savaşın sona erdirilmesine yönelik uluslararası çabalar ve Türkiye’nin bu sürece yapacağı katkılar da görüşülecek.
EKONOMİ
Ekonomi, Kabine’nin en önemli gündem maddelerinden biri olacak. Özellikle, hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlar ile yılın ilk 11 ayına dair ekonomik verilerin detaylı bir şekilde değerlendirilmesi planlanıyor.
GAZZE’DE SON DURUM
Toplantıda Gazze’deki güncel durum da ele alınacak. MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın, Katar Dışişleri Bakanı ve Mısır Genel İstihbarat Servisi Başkanı ile Kahire’de gerçekleştirdiği görüşmelerin sonuçları ışığında, bölgeye yönelik insani yardım faaliyetleri ve nihai ateşkes için yürütülen diplomatik çabaların değerlendirileceği kaydediliyor.