Ankara’da Yolcu Taşıma Ücretlerine Yüzde 35 Zam

Belediye Meclis Konferans Salonu’nda, Meclis Birinci Başkanvekili Ertan Işık’ın başkanlığında gerçekleştirilen aralık ayı üçüncü birleşiminde, önceki oturumun tutanak özeti onaylanıp gündem maddeleri okundu. Toplantının 13. gündem maddesi olan “Yolcu taşıma ücret tarifesinin belirlenmesine ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu” oylamaya sunuldu.

AK PARTİ ZAM HAKKINDA KARŞI OY KULLANDI

AK Parti ve BBP’nin muhalefetine karşın, oy çokluğuyla alınan karar neticesinde, başkentte yolcu taşıma ücret tarifesine yaklaşık yüzde 35 oranında zam yapıldı. Bu zamla birlikte, tam bilet ücreti 26 liradan 35 liraya çıkarıldı. ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, zamma dair yaptığı açıklamada, “ABB bünyesinde bulunan EGO otobüslerinin tarifelerinin 2026 yılı için 26 liradan 35 liraya çıkarılmasını içeren bir karar. Geçtiğimiz ay ABB Başkanı, Ankara’da ulaşımı ücretsiz yapacağını beyan ederken, bir ay sonra böyle bir kararın gelmesinin ne kadar mantığa aykırı bir durum olduğunu anlamak adına burada söz aldım” dedi.

MANSUR YAVAŞ’A DAVET YAPIYORUZ

Yalçın, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın otobüs alımına ilişkin beyanlarına da dikkat çekerek, “‘Bin tane otobüs alacağım’ dedi. Bin otobüs alınmasına ilişkin Meclis’te ne karar alınması gerekiyorsa sonuna kadar destekçisi olacağız. Biz bu kararın sonuna kadar destekçisi olacağız. Biz, Sayın Mansur Yavaş’ı vermiş olduğu sözü yerine getirmeye davet ediyoruz. Yapılan ulaşım zammına bu gerekçeyle onay vermediğimizi belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Sındırgı’da Kontrollü Yıkım Süreci Devam Ediyor

Sındırgı'da 27 Ekim'de gerçekleşen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

İzmit’te Okul Penceresinden Düşen Öğrenci Ağır Yaralandı

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nde 15 yaşındaki bir öğrenci, 3. kattan düşerek ciddi şekilde yaralandı.

Hava Kirliliğiyle Mücadelede Yeni Önlemler Alındı

Keşan'da hava kalitesinin düşmesi nedeniyle yeni tedbirler alındı. Kömür yakımı yasaklandı, giriş denetim altına alındı ve kaloriferlerin belirli saatlerde yanması sağlandı.

Kayseri’de Hırdavatçı Bıçaklama Olayı Yaşandı

Kayseri'de psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir hırdavatçı, sokakta karşılaştığı üç kişiyi bıçakla yaralayarak panik yarattı. Olayın detayları araştırılıyor.

Ahmed El Ahmed’in Kahramanlığı: Sol Kolunu Kaybedebilir

Bondi Plajı'ndaki Hanuka kutlamalarındaki saldırıda cesur bir manav, saldırganın silahını etkisiz hale getirdi. Suriye asıllı Ahmed el Ahmed, ameliyattan sonra kritik durumdan kurtuldu.