VEPARA Hakkında Aylardır Süren Soruşturma Derinleşiyor

Elektronik ödeme şirketlerine yönelik soruşturmalar devam ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu, VEPARA Elektronik para ve ödeme hizmetleri şirketi hakkında “malvarlığı değerlerini aklama” suçlamasıyla yeni bir soruşturma başlattı. Bu soruşturma çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın denetim raporları ve Mali Suçları Araştırma Kurulu analizleri incelendi. Yapılan tespitlere göre, yasa dışı bahis ve dolandırıcılık faaliyetleri sonucunda elde edilen suç gelirlerinin, elektronik ödeme sistemleri aracılığıyla finansal sisteme sokularak aklanmaya çalışıldığı belirlendi.

“PARA NAKLİNE ARACILIK ETME” SUÇU TESPİT EDİLDİ

Yürütülen soruşturmanın derinleştirilmesi ile birlikte, yazılım mühendisi, bilgi teknolojileri personeli ve proje yöneticisi gibi görevlerde bulunan bazı şüphelilerin, yasa dışı faaliyetlerden elde edilen gelirlerin elektronik altyapılar üzerinden transfer edilmesine aktif katılım sağladıkları ortaya çıktı. Bu kişilerin “para nakline aracılık etme” suçunu işledikleri tespit edildi. Soruşturmaya bağlı olarak, örgüt içinde operasyonel ve teknik rolleri bulunan şüphelilere yönelik bir operasyon düzenlendi.

31 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İstanbul, Ankara, Kastamonu, Tokat, Kocaeli ve Bursa illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar sonucu 31 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi. Şüphelilerin pozisyonlarının netleştirilmesi, suç gelirlerinin izinin sürülmesi ve elde edilen delillerin saklanması amacıyla adreslerde arama ve el koyma çalışmaları yapıldı. Soruşturmanın, mali güvenliğin sağlanması ve suç gelirlerinin ekonomik sisteme girmesinin engellenmesi amacıyla titizlikle devam ettiği bildirildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u 4-1 Yenerek Lider Çıktı

Beşiktaş, Türkiye Kupası'ndaki mücadelesinde Çaykur Rizespor'u 4-1 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.

Galatasaraylı Oyuncuların Lüks Araçları Göz Dolduruyor

Galatasaray futbolcularının antrenmana özel araçlarıyla geldiği ve kullandıkları lüks otomobillerin merak uyandırdığı bildirildi. Bu durum, kulüp taraftarları arasında ilgiyle takip ediliyor.

Y.S. Hakkında Başlatılan Soruşturma Tamamlandı

İstanbul'da bir kadın, otobüste savcı olduğunu öne sürerek köpeğinden rahatsız olan bir yolcuyu tehdit etti. Kadın hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Gaziantep FK Fenerbahçe Maçında Elektrik Krizi Yaşandı

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantep FK - Fenerbahçe maçı öncesi, stadyumun aydınlatma sisteminin arızalanması nedeniyle karşılaşmaya başlanamadı. Hakemler ve oyuncular geri döndü, çözüm bekleniyor.

Adem Metan İsrail’de Gözaltına Alındı Açıklaması

Gazeteci Adem Metan, İsrail'de Ensonhaber'in yayın yönetmeni İlyas Efe Ünal ile gözaltına alındıklarını açıkladı ve serbest kalma tarihlerinin belirsiz olduğunu belirtti.