Adalet Bakanlığı, basında dolaşan “af benzeri düzenleme” haberinin doğru olmadığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan duyuruda, ilgili gazetede bahsedilen haberin ardından Adalet Bakanlığının böyle bir düzenleme veya hazırlığın söz konusu olmadığı ifade edildi.
SADECE İDDİA OLDUĞU BELİRTİLDİ
Açıklamada, bahsi geçen haberdeki “infaz sürelerinin eşitlenmesi” hususunun gerçek bir temeli olmadığı altında, “10 yıl hapis cezası almış bir hükümlünün, 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra geri kalan süresini dışarıda geçirebileceği veya cezasının yarısını çekmiş olanların tahliye edilmesi” gibi ifadelerin de doğruyu yansıtmadığı kaydedildi.
ÇALIŞMALAR MEVCUT DEĞİL
Haberin yapıldığı gazetede, infaz eşitliğini sağlamak amacıyla 2023 içerisinde Meclis gündemine taşınması planlanan çalışmalar olduğuna dair iddialar yer almaktaydı. Bu iddialar arasında, AK Parti içerisinde infazın yarı oranında uygulanacağına dair genel bir görüş olduğu da belirtilmişti. Ancak Bakanlık, böyle bir çalışmanın gündemde olmadığını açıklıkla ortaya koydu.