Türkiye bugün önemli bir seçim yaptı.
Milyonlarca seçmenin katılacağı bu seçimde liderler de oylarını kullandı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Saffet Çelebi ilkokulunda oyunu kullandı. Erdoğan, oyunu eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'la birlikte kullandı.
Oyunu vermek için sandık başına ilk giden siyasi lider HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş oldu. Selahattin Demirtaş oyunu saat 09:52'de İstanbul'da kullandı.
Sandık başına giden ikinci isim ise AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'uydu… Davutoğlu, Konya'nın Meram ilçesindeki Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde oyunu kullandı.
Bu iki ismin ardından oyunu kullanan siyasi lider Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici oldu.
Destici'nin ardından ise saat 12:20'de okula gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oyunu kullandı.
Oyunu son olarak kullanan siyasi lider ise Kemal Kılıçdaroğlu…CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Çukurambar Arjantin İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.
ERDOĞAN: SONUCA HERKES SAYGI DUYACAK
"Milletimiz için hayırlı olsun. Bugün yaklaşık 54 milyon vatandaşlarımız seçmen sandıklarına gidiyor.7 Haziran seçimlerinden sonra istikrar çıkmayınca. Sandıklardan rahat oluşacak bir hükümet çıkmayınca böyle bir seçime gitme zarureti doğdu.İstikrarın milletimiz için ne kadar önemli olduğu ortadaydı. Milli iradenin ortaya koyacağı tavra hepimizin saygı duyması gerekiyor.Milletime hayırlı olmasını diliyorum."

AHMET DAVUTOĞLU: HAYIRLI OLSUN
"Memleketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Buradan bütün milletime şu çağrıda bulunmak istiyorum: Bütün vatandaşlarımı sandıklara gitmeye ve iradelerini sandığa yansıtmaya davet ediyorum. Bu seçim, özellikle 7 Haziran sonrasında, siyasi tarihimizde ilk defa bu kadar kısa sürede tekrar seçime gidiyoruz. Seçim güvenliği konusunda çok değişik spekülasyonlar yapanlar olabilir, şu ana kadar Türkiye'nin her yerinde her türlü tedbir alınmıştır. Bu konuda vatandaşlarımızın devletimize güvenmesini rica ediyorum. En büyük gücümüz demokrasimiz ve insanımızdır. Akşam netice ne olursa olsun, kanaatlerimizi ifade etmek üzere balkon konuşması yapacağım."

KEMAL KILIÇDAROĞLU: OLAYLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
"Bu seçimler demokrasimiz için, Cumhuriyetimiz, çocuklarımız, geleceğimiz için çok önemli seçimler. Geldik oyumuzu kullandık. Hepimize hayırlı olsun. Bütün olayları yakından izliyoruz. Teröre karşı olduğumuzu her ortamda dile getirdik. Bu ülkede anneler çocuklarını huzur içerisinde okullara göndersin istiyoruz."

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: HERKES OYUNU KULLANSIN
"Değerli arkadaşlar; bugün Türkiye siyasi tarihi açısından çok önemli bir seçim gerçekleştiriyoruz. Umuyorum bugün yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak sonuçlar bütün ülke için hayırlı olacaktır. Barış ve huzur içinde bir ülke için iyi bir sonuç olsun. Zorlu, sıkıntılı bir seçim kampanyası oldu. Yitirdiğimiz canlar oldu. Umarım sonuçlar onların ailelerine bir teselli olur. Herkes akşama kadar mutlaka oylarını kullansın. Sonuçlar güçlü bir demokrasi inşası için hayırlı olsun."

DEVLET BAHÇELİ: BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK
"Milletimizin yüksek katılımıyla bu seçimin gerçekleştirilmesini temenni ediyorum. Seçimin milletimize, siyasi partilere, onların değerli adaylarına hayırlı uğurlu olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah bu seçim milletimizin geleceği açısından bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum"
