Denizi olmayan Gaziantep’e tershane!

Baharoğlu, 50 bin metrekare alan üzerine kurduğu tersanede sadece baraj göllerinde kullanılabilecek tekne imalatına başladı.

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren işadamı Mehmet Baharoğlu, Gaziantep ile Şanlıurfa sınırındaki Fırat Nehri’nde tekne turizminin yaygınlaşması amacıyla uzun araştırma yaptıktan sonra kentte tersane kurmaya başladı. 5 milyon liralık yatırımla 50 işçinin çalıştığı tersanede, baraj gölü ve tatlı sularda kullanılabilecek yıllık 200 tekne üretilebilecek.

Baraj göllerinde turizmin gelişmesiyle tekne ihtiyacının ortaya çıkacağını, bunu görünce sektöre yöneldiğini anlatan işadamı Baharoğlu, Avrupa standartlarına uygun tatlı suları kirletmeyecek çevreci tekne imalatı için tersane kurduğunu söyledi.

Gaziantep’in denizi olmamasına rağmen Fırat nehri ve bölgedeki diğer tatlı su kaynağı ve baraj gölleri için tekne üretmeyi kararlaştırdığını anlatan Baharoğlu, şöyle dedi:

"Uzun süren araştırmaların ardından sektöre girdik ve 5 milyon liralık yatırımla tersaneyi kurduk. Şu an çevreci olarak nitelediğimiz tekneleri üretiyoruz ve test aşamalarından geçirdikten sonra baraj göllerimizde hizmete alacağız."

Türkiye’de 540 baraj gölü ve tatlı su kaynağı bulunduğunu ve bunlarda ürettikleri teknelerin hizmet verebileceğini anlatan Baharoğlu, teknelerinin çevreye duyarlı olduğunu ve istenilen talebi de karşılayabileceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Burada yatırım yaparak tekne yapımına karar verdik. Bunu yaparken de ürettiğimiz teknelerin çevreci olmasını istedik. Normalde tekneler suyu alır egzoz soğutmasıyla suya bırakır. Şimdi yeni çıkan kanunda suyu egzozdan attırmıyor, kalorifer sistemi gibi geri dönüş sistemi ile zararsız hale getiriyoruz. Yani su kirlenmiyor çevreci tekne üretmeye başladık. Bunu teknelerimizi 540 tane tatlı su barajları ve göletleri var, buralara vereceğiz. Şu anda seri üretim için kalıplar çıkarıyoruz. 6 kişilikten 100 kişi kapasiteyi 24 metreye uzunluğunda tekne üretiyoruz. Yine gelen talepler doğrultusunda Osmanlı’yı anımsatan saltanat kayıkları ile viking kayıkları da yapıyoruz."

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Bursa’da Şiddetli Yağışlar Trafiği Felç Etti

Bursa'da meydana gelen sağanak yağış sonrası rögarlar taşarak bir caddeyi gölet haline getirdi.

Bayır Mahallesi’nde Yangın: 6 Kişilik Daire Kullanılamaz Hale Geldi

Karabük'te altı kişilik bir ailenin yaşadığı evde çıkan yangın, komşu dairelere ulaşmadan kısa sürede kontrol altına alındı.

Beytüşşebap’ta Çığ Düşmesiyle Yollar Kapandı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde meydana gelen çığ felaketi, dört köy yolunun ulaşımını engelledi.

Sakarya Otoyolunda Uyuşturucu Operasyonu Gerçekleşti

İstanbul'dan Sakarya'ya uyuşturucu taşırken yakalanan bir kişi, düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak tutuklandı.

Kuşadası’nda Şiddetli Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiledi

Kuşadası'nda meydana gelen sağanak yağış, dolu ve fırtına nedeniyle su baskınlarına yol açtı. Ekipler, tıkanan rögarları açmak için çalışmalara başladı.