AK Parti’den ‘hendek’ ayarı geliyor

AK Parti; Cizre, Sur, Silopi, Nusaybin’de belediyelerin araçlarıyla kazılan hendekler, oluşturulan barikatlar üzerine Büyükşehir Yasası’nda “hendek ayarı” için kolları sıvadı. Özellikle bazı ilçelerde yoğunlaşan terör faaliyetlerine HDP’li belediyelerin verdiği lojistik desteği ortadan kaldırmak için Büyükşehir Yasası’nda değişiklik yapılacak.

-64. Hükümet Programı’nda da Büyükşehir Yasası’nda revizyon yapılmasının sinyalini veren Ak Parti, halen büyükşehirlerde bulunan bazı görevlerin valiliklere verilmesi üzerinde çalışıyor. Yasa değişikliği ile itfaiye, ambulans ve iş makinelerinin kullanımında yerel yönetimlerin yetkileri sınırlandırılacak.
-Büyükşehir Yasası’nda yapılması planlanan değişikliğin Haziran 2016’ya kadar TBMM’den geçmesi planlanıyor. Düzenleme üzerinde çalışmayı, İçişleri Bakanlığı’nın yapacağı öğrenilirken, Çevre ve Şehircilik, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Kalkınma ile Orman ve Su İşleri bakanlıkları ile Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği de düzenlemeye katkı sağlayacak. Planlanan düzenleme ile büyükşehir belediyelerinin hizmet sunum yöntemleri yeni bir model çerçevesinde değerlendirilecek. Bu kapsamda büyükşehirlerde valiliklere bazı yeni görev ve sorumluluklar verilecek.

HABERTURK

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ukrayna, Akdeniz’de Rus Petrol Tankerini Vurdu

Ukrayna, Akdeniz'de Rusya'ya ait bir petrol tankerine düzenlediği saldırıyı "özgün bir operasyon" olarak duyurdu ve geminin ciddi şekilde zarar gördüğünü bildirdi.

İzmit’te İHA Düşüşü Üzerine İnceleme Başlatıldı

İzmit kırsalında düşen insansız hava aracı, olay yerinde ekiplere müdahale ettirdi.

Zuhal Böcek Ve Diğerleri Tahliye Oldu

Antalya'daki yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek'in yanı sıra H.T.A. ve S.E. serbest bırakıldı.

Uyuşturucu Davasında ICRYPEX Başkanı İçer’e Müebbet İstendi

ICRYPEX Başkanı Gökalp İçer'e, uyuşturucu ticareti ve kadına karşı olası kasten öldürme suçlarından müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Beşiktaş’ta Kaleci Günok Ayrılmak İstiyor İddiası

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın eldivenleri Ersin Destanoğlu'na vermesiyle Mert Günok'un takımdan ayrılması gündeme geldi. Deneyimli kaleci, düzenli oynayabileceği bir takım arayışında.