ABD’ye girmek artık eskisinden daha zor!

Teröristlerin Seyahatini Önleme Yasası kapsamında düzenlenen ve 21 Ocak tarihinden başlayarak uygulamaya konan değişikliklere göre, 1 Mart 2011 ve sonrasında İran, Irak, Sudan ve Suriye'ye gitmiş kişilerin, ABD'ye girişleri için vize muafiyeti uygulamasının iptal edildiği açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, vize muafiyeti değişiklik uygulaması, İran, Irak, Sudan ve Suriye'ye, askeri ya da diplomatik nedenlerle gidenleri, uluslararası ya da bölgesel yardım kuruluşu çalışanlarını ve basın görevlilerini kapsamayacak.

Söz konusu ülkelerin vatandaşları ile, 1 Mart 2011 ve sonrasında bu ülkelerde bulunan kişiler, ABD'ye gelmeden önce bulundukları kent ya da ülkelerdeki yetkili Amerikan makamlarına başvurarak vize alacak.

Değişikliğe göre, İran, Irak, Sudan ve Suriye'de bulunmuş Amerikan vatandaşlarına da, sınır kapılarında yapılacak kapsamlı sorgulamadan sonra ülkeye giriş izini verilecek.

 

POSTA

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Tatil Kredisi İle Hayallerinize Kolayca Ulaşın

Yoğun yaşam koşulları, tatil ihtiyacını artırıyor. Ancak artan tatil maliyetleri, bütçe yönetimini zorlaştırıyor. Bu durumda finansal çözümler, tatil planlarını gerçekleştirmek isteyenler için önemli bir seçenek sağlıyor.

AK Parti’nin Terörsüz Türkiye Raporu Meclis’e Sunuldu

AK Parti, terörsüz Türkiye sürecine dair 60 sayfalık bir rapor hazırladı. Rapor, 15 başlık içeriyor ve kendini fesheden terör örgütlerine yönelik yasal düzenlemeler öneriyor.

Şam-SDG-ABD Anlaşmasında Görüşmeler Hız Kazandı

Şam yönetimi ile SDG güçleri arasındaki entegrasyon mutabakatı için görüşmelerin hızlandığı bildirildi. Mart ayında başlayan bu süreçte ilerleme kaydedildiği ifade ediliyor.

Ezgi Eyüboğlu Ve Diğer 7 Kişi Gözaltında

İstanbul'da yapılan uyuşturucu operasyonunda oyuncu Ezgi Eyüboğlu'nun da yer aldığı toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Fenerbahçe’de Youssef En-Nesyri Transfer Süreci Başladı

Fenerbahçe, ara transfer döneminde yabancı kontenjanını açmak için Szymanski, En-Nesyri ve Becao ile yollarını ayırmayı planlıyor. En-Nesyri'ye Körfez'den teklifler olduğu belirtiliyor.