ABD’den IŞİD’e internetten harekat!

Amerikan ordusuna bağlı Siber Komutanlığı (CYBERCOM), Irak ve Suriye'de geniş toprakları elinde bulunduran IŞİD'e karşı siber harekat başlattı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, hedefin terör örgütünün internet ve iletişim bağlantılarını çökertmek ve IŞİD'i ‘sanal izolasyona' sürüklemek olduğunu açıkladı.
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, CYBERCOM'un Irak ve Suriye'de ABD öncülüğünde yürütülen operasyonlarda önemli rol oynadığını belirterek, internet harekatını CYBERCOM'un ‘ilk büyük muharip operasyonu' olarak nitelendirdi.

Carter operasyonun hedefini, “IŞİD'in komuta ve kontrol zincirini kesintiye uğratmak, para dolaşımını engellemek, nüfus üzerindeki kontrol gücünü sekteye uğratmak ve dışarıdan savaşçı edinme becerisini yok etmek' olarak açıkladı. Amerikan Savunma Bakanı, “Onları bombalıyoruz ve interneti de ellerinden alacağız” diye konuştu.

HEDEF, SANAL İZOLASYON
Carter'ın askeri konulardaki baş danışmanı konumundaki Genelkurmay Başkanı Joe Dunford da amacın cihatçıların iletişim hatlarını kesmek olduğunu belirterek, “Ulaşmak istediğimiz nihai etki, sanal izolasyondur. Bu, karadaki fiziki eylemlerimizi büyük ölçüde tamamlayıcı işlev görmektedir“ dedi.
Amerikan ordusunu ve bazı hassas sivil ağları saldırılardan korumakla görevli olan CYBERCOM'da çalışan askeri ve sivil teknik eleman sayısının 2018 yılına kadar 6 binin üstüne çıkarılması ön görülüyor. CYBERCOM bünyesinde 133 ekip bulunuyor. Bunlardan Ortadoğu ile ilgili çalışan 65 kişilik ekip, IŞİD'e yönelik siber operasyonlar yürütüyor

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Hindistan’da Vahşi Fil Sürüleri Köyleri Vurdu

Hindistan'ın Ramgarh bölgesinde 42 filin bulunduğu sürü, köylüleri hedef alarak 4 kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. Saldırılar, köyde büyük bir paniğe yol açtı.

Tayvan’a 11 Milyar Dolarlık Silah Satışı Onaylandı

ABD, Tayvan'a 11 milyar dolarlık silah satışını onaylayarak iki ülke arasındaki en büyük silah anlaşmasını gerçekleştirdi. Bu, ikili işbirliğinin önemli bir adımı.

Terörsüz Türkiye Komisyonu Rapor Hazırlama Aşamasında

Terörsüz Türkiye sürecine yönelik kurulan komisyonda, koordinatör grup başkanvekilleri pazartesi günü toplantı yapacak.

Zehra Kınık’a Trafik Kazası Cezasında Yeniden Karar Verildi

Bir trafik kazasında 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne neden olan Fatma Zehra Kınık Demir, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ferrari Amalfi ile Otomobil Dünyasında Yeni Bir Dönem

Ferrari, ultra zenginler için tasarladığı yeni modeli Amalfi'yi Türkiye'de ön siparişe sundu. 640 HP'lik motoru ve şık tasarımıyla 45 milyon TL'den satışa çıkacak.