ABD’den IŞİD’e internetten harekat!

Amerikan ordusuna bağlı Siber Komutanlığı (CYBERCOM), Irak ve Suriye'de geniş toprakları elinde bulunduran IŞİD'e karşı siber harekat başlattı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, hedefin terör örgütünün internet ve iletişim bağlantılarını çökertmek ve IŞİD'i ‘sanal izolasyona' sürüklemek olduğunu açıkladı.
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, CYBERCOM'un Irak ve Suriye'de ABD öncülüğünde yürütülen operasyonlarda önemli rol oynadığını belirterek, internet harekatını CYBERCOM'un ‘ilk büyük muharip operasyonu' olarak nitelendirdi.

Carter operasyonun hedefini, “IŞİD'in komuta ve kontrol zincirini kesintiye uğratmak, para dolaşımını engellemek, nüfus üzerindeki kontrol gücünü sekteye uğratmak ve dışarıdan savaşçı edinme becerisini yok etmek' olarak açıkladı. Amerikan Savunma Bakanı, “Onları bombalıyoruz ve interneti de ellerinden alacağız” diye konuştu.

HEDEF, SANAL İZOLASYON
Carter'ın askeri konulardaki baş danışmanı konumundaki Genelkurmay Başkanı Joe Dunford da amacın cihatçıların iletişim hatlarını kesmek olduğunu belirterek, “Ulaşmak istediğimiz nihai etki, sanal izolasyondur. Bu, karadaki fiziki eylemlerimizi büyük ölçüde tamamlayıcı işlev görmektedir“ dedi.
Amerikan ordusunu ve bazı hassas sivil ağları saldırılardan korumakla görevli olan CYBERCOM'da çalışan askeri ve sivil teknik eleman sayısının 2018 yılına kadar 6 binin üstüne çıkarılması ön görülüyor. CYBERCOM bünyesinde 133 ekip bulunuyor. Bunlardan Ortadoğu ile ilgili çalışan 65 kişilik ekip, IŞİD'e yönelik siber operasyonlar yürütüyor

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Varlık Barışı Resmi Gazete’de: 20 Yıl Vergi Yok

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kanun varlık barışı ve yurt dışı kazançlara 20 yıl süreyle gelir vergisi müstesnası getiriyor. Amme alacağı tecilinde azami taksit süresi 36 aydan 72 aya çıkarılacak.

Şebnem Ferah 6 Yıl Sonra Sahnede

Türk rock müziğinin güçlü sesi Şebnem Ferah, 6 yıl aradan sonra sahnelere döndü. Hayranlarının büyük bir heyecanla beklediği ünlü şarkıcı, seneler sonra ilk konserini İstanbul'da verdi.

Kızının Gözü Önünde Öldürülen Kadın Davası

Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'nde görevli yüksek mühendis Başak Gürkan Arslan, geçen yıl 9 Eylül'de kayınpederi ve eşi tarafından 5 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan sanıklar tutuklandı.

Hakan Safi’den Suarez ve Stad Vaadi

Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, 6-7 Haziran'da gerçekleşecek olağanüstü seçim öncesi Ankara'da düzenlenen bir akşam yemeğinde kongre üyelerine hitap etti. Safi, taraftarları sandığa davet ederek Fenerbahçe'nin geleceğini belirlemelerini istedi.

Okul Saldırıları Komisyonunda Siber Zorbalık Uyarısı

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul olayları ve çocukların dijital risklerini araştırmak için kurulan komisyon, Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Emel Şerife Baştürk önemli veriler paylaştı.