BAYRAM ZİYARETLERİ BAŞLADI
Kurban Bayramı vesilesiyle siyasi partilerin heyetleri bayram ziyaretlerine çıktı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Genel Başkan Başdanışmanı Esma Özdaşlı ve MYK üyesi Şahin Kartal’dan oluşan MHP heyeti, DEM Parti ile bayramlaşma gerçekleştirdi. DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki’nin, MHP heyetine “ne içersiniz” demesi üzerine, Durmaz çay tercih etti. Çayların dağıtımı sırasında MHP’li Durmaz, “Açık çay” isteyerek, “Şimdi desem ki, demli çay içmiyorum yanlış anlaşılacak” dedi. Bu şaka iki heyetin de keyifli anlar yaşamasına neden oldu.
Bayramın ikinci gününde, DEM Parti heyeti, MHP heyetini ağırladıktan sonra sırasıyla Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, AK Parti, Saadet Partisi ve DEVA Partisi’nin heyetleriyle bayramlaşacak. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, bayramlaşma esnasında DEM Parti’nin ve medyanın bayramını kutlayarak, “Bayramlar barışmanın, bağışlanmanın, kardeşliğin pekiştiği anlamlı günlerdir” şeklinde ifadeler kullandı. Durmaz, ayrıca, “Cenabı Allah milletimizin birliğini, beraberliğini bozmasın” dedi.
DESTEKLENEN BİR SÜREÇ
DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tiryaki, MHP’yi ilk ziyaretçi olarak ağırlamanın önemli olduğunu belirterek, barış ve huzur dileklerinin öncelikli olduğunu vurguladı. Tiryaki, “Gerçekten Sayın Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim’de başlattığı süreç, Türkiye açısından yepyeni bir barış iklimi doğmasına yol açtı” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz ise, terörle mücadele konusunu gündeme getirerek, “40 yıl önce doğan çocuklar bugün 40 yaşındalar ve birçok nesil terörle büyüdü” ifadesinde bulundu.
İKİ TARAFIN GÖRÜŞMELERİ
Tiryaki, Meclis’te kurulan komisyonun çalışmalarıyla Türkiye’nin daha güçlü bir ülke olabileceğine inandıklarını dile getirerek, bu süreçte MHP’nin de hazırlık yaptığına dikkat çekti. Durmaz, bu tür diyalogların önemli olduğu konusunda hemfikirdi ve herkesin Türkiye’nin geleceğine ortak bir vizyon ile yaklaşmasının önemini vurguladı.
HUSUSİYETİ GÖSTEREN DİYALOG
Tiryaki, komisyonların her ne kadar bütün sorunları çözmeyecek olsa da tartışabilme fırsatı sunduğunu belirtti. Durmaz da Türkiye’nin partisi olmanın önemine dikkat çekerek, olumlu bir yaklaşımın bu sorunların çözüme kavuşturulmasında etkili olacağını ifade etti. Ayrıca, komisyonların oluşturulması ile birlikte her bireyin samimiyeti ortaya çıkacak değerlendirmesinde bulundu.