YILDIZTABYA MAHALLESİ’NDE YANGIN OLAYI
İstanbul’un Gaziosmanaşa ilçesinde bulunan Yıldıztabya Mahallesi’nde, bir yıl önce toprak kayması nedeniyle tahliye edilen bir gecekondu yangına maruz kaldı. Yangının duyulması üzerine çevredeki vatandaşlar, durumu acil olarak itfaiye ve polis ekiplerine iletti. Kısa süre içinde olay yerine ulaşan ekipler, yangına hızla müdahale ederek söndürdü.
MAHALLE SAKİNLERİ ENDİŞELİ
Mahalle sakini Derya Özkan, “Aşağıda patlatma çalışmaları yapıyorlar. O yüzden buralar kayıyor. Bizim evlerimizde tehlikede. Buradan sonra sıra bizim evlere geliyor. Her akşam bir evi yakıyorlar. Ben sabah işe buradan korkarak gidiyorum. Burada iki evsiz kalıyordu, onları çıkardılar, peşine yaktılar” diyerek olayın kendilerine yarattığı korku ve endişeyi dile getirdi.
Bir başka mahalle sakini ise “Geçenlerde arkadaşımın evini de kundakladılar. Yani bunu kimler yapıyor, gözdağı veriyor, bunu bilemiyorum” ifadeleriyle durumun ciddiyetine dikkat çekti. Son günlerde mahalledeki kundaklamalarla ilgili iddialar artarken, sakinler yetkililerden bir çözüm bekliyor.