Çalışan kadına kreş desteği!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, çalışan kadınların yükünü hafifleyecek bir müjde verdi. Uzunkaya, çalışan kadınlara 400 TL kreş desteği verilebileceğini söyledi.

Özellikle sanayide iş gücüne katılabilmek için gerekli nitelik kazanmak adına meslek edindirme, iş başı eğitimlherine katılanlara 400 liralık kreş desteği vereceklerini, çalışmaların sona geldiğini söyleyen Uzunkaya “Bir ülkenin kalkınması için kadınların sorumluluk alması gerek. Kadınlarımnızın elinin değdiği yerde bereket var, başarı var. Yeni dönemde kadınların işgücü ve istihdamına katılım oranı gerçekten müthiş. Bütün Avrupa ülkelerini bir araya getirseniz Türkiye kadar bir artıştan bahsetmeniz mümkün değil. İşgücüne katılım yüzde 22’lerden yüzde 30’lara çıkmış durumda. Elbette katedeceğimiz mesafeler var.” dedi. Geçen yıl sadece İŞKUR olarak 1 milyon 57 bin 249 kişilik istihdam sağladıklarını söyleyen Uzunkaya, gençler mesleğini öğrenip sertifika alsın diye yaptıkları ödemeleri de 54 liradan 61,65 liraya çıkardıklarını, sanayi alanındaki günlük ücretleri de 75 liraya yükselttiklerini ifade etti.

TÜRKİYE

ÖNE ÇIKAN HABERLER

TUFAN İDA, TEKNOFEST Mavi Vatan’da İlk Kez Suya İndi

ASELSAN tarafından geliştirilen otonom ve sürü kabiliyetli TUFAN Kamikaze İnsansız Deniz Aracı, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında ilk kez suya indirildi. Türkiye'nin insansız deniz sistemleri alanındaki yeni vurucu platformlarından TUFAN, festival alanında ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Furkan Vakfı Operasyonunda 32 Kişi Gözaltında

Kamuoyunda "Kuytulcular" olarak bilinen yapılanmaya yönelik operasyonda Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul ile eşi Semra Kuytul'un da aralarında olduğu 32 kişi dün gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Furkan Vakfı Soruşturmasında 62 Gözaltı, Hard Disklere El Konuldu

Kamuoyunda "Kuytulcular" olarak bilinen yapılanmaya yönelik soruşturma sürüyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada bugün yeni gelişmeler yaşandı.

Eski Bakan Şahin’in Aracında FETÖ İzi

Alihan Kuriş liderliğindeki Süleymancılar cemaatine yönelik soruşturma kapsamında firari şüphelilerden Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz, Muğla'da yakalanmıştı. İki ismi Muğla'ya getiren Mehmet Ö.'nün, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin adına tahsisli araçla kaçış organizasyonu yaptığı belirlenmişti.

Giresun’da Helikopter Düştü İhbarı Ekipleri Harekete Geçirdi

Giresun'un Piraziz ilçesinde yüksek gerilim hattında çalışma yapan bir helikopterin düştüğü ihbarı, bölgede arama çalışması başlatılmasına neden oldu. Olay, ilçede meydana geldi.