“Cevdet Türkyolu’nun FETÖ Sürecindeki Rolü”

CEVDET TÜRKYOLU’NUN MAL VARLIĞI VE ÖRGÜTE ETKİSİ

‘Uzun Cevdet’ lakaplı Gülen’in kara kutusu olarak bilinen Cevdet Türkyolu’nun mülkü, örgütün sorunları arasındaki önemli bir noktayı oluşturuyor. Örgütün yönettiği tahmin edilen paranın miktarı 30 milyar doları buluyor. Türkyolu, Fetullah Gülen’in son ikamet ettiği 260 Kennel Road, Saylorsburg PA 18353 adresinde yer alan 1 milyon dolar değerindeki evi, 10 Haziran 2023’te yaklaşık 840 bin dolara satın aldı. Türkyolu ayrıca, 2003-2013 yılları arasında toplamda 17 tapu satış işlemi de gerçekleştirdi. 2012-2014 yılları arasında Kaynak Holding bünyesindeki ‘nt’ şirketindeki hissesini, gerçek değerinin çok üstünde, 4 milyon doları aşan bir fiyata satmayı başardı. Bunun yanı sıra, Kaynak Holding’ten kayıtlara geçmemiş milyonlarca dolar aldığı bildiriliyor. “Hizmete çalışıyor” geçişi altında örgüte zarar vermekten çekinmeyen Cevdet Türkyolu, Bank Asya’nın kötü duruma düşmesinde de önemli bir rol üstleniyor. Bank Asya’nın Katarlılara satılacağına dair duyumlar yayıldığında, bankanın hisse fiyatının 75 kuruşa inmesini fırsat bilerek 1 milyon lot alarak bankayı zarara uğratıp büyük bir kazanç elde etti.

GÜLEN’İN CENAZE TÖRENİ HAZIRLIKLARI

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in 20 Ekim’deki ölümünün ardından cenaze merasimi ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Güvenlik kaynaklarına göre, Gülen’in cenaze töreni Perşembe günü Pensilvanya’daki örgütün merkez kampında gerçekleştirilecek. Cenaze, kamp içinde önceki dönemlerde kesin yerini belirttiği alana gömülecek.

YAZILI MİRAS VE AİLE BİRARADA

Yazılı bir miras bırakmış olma ihtimali gündemde yer alırken, seyahat engeli bulunmayan örgüt mensuplarının ABD’ye doğru yola çıktığı haberleri duyuluyor. Gülen’in ailesinin de cenaze törenine güçlü bir birlik mesajı vermek amacıyla katılmaları bekleniyor. Örgütün, Gülen’in son anlarına dair bilgileri ileride paylaşması muhtemel görünüyor.

CENAZE NAMAZI YILDIZ KILDIRACAK

Cenaze namazını, FETÖ’nün kuruluşundan bu yana etkin olan Suat Yıldırım kıldıracak. Yıldırım, Edirne il müftülüğü döneminde FETÖ elebaşı Gülen ile bir süre aynı evde kalmıştı. Ayrıca, Yıldırım, örgütün “Başyüceler” ya da “istişare heyeti” olarak bilinen kurulunun da bir üyesi. 1993-1995 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde de dekanlık yapmış olan Yıldırım, İçişleri Bakanlığı tarafından terörden arananlar listesinde 20 milyon lira ödülle “kırmızı kategori”de yer alıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kasım Garipoğlu’nun Yalısında Uyuşturucu Partisi İddiaları

Ünlü isimlere düzenlenen uyuşturucu operasyonunun ikinci dalgasında, Kasım Garipoğlu’nun yalısından çıkan bilgiler büyük yankı uyandırdı. Türkiye bu gelişmeleri merakla takip ediyor.

Tatil Kredisi İle Hayallerinize Kolayca Ulaşın

Yoğun yaşam koşulları, tatil ihtiyacını artırıyor. Ancak artan tatil maliyetleri, bütçe yönetimini zorlaştırıyor. Bu durumda finansal çözümler, tatil planlarını gerçekleştirmek isteyenler için önemli bir seçenek sağlıyor.

AK Parti’nin Terörsüz Türkiye Raporu Meclis’e Sunuldu

AK Parti, terörsüz Türkiye sürecine dair 60 sayfalık bir rapor hazırladı. Rapor, 15 başlık içeriyor ve kendini fesheden terör örgütlerine yönelik yasal düzenlemeler öneriyor.

Şam-SDG-ABD Anlaşmasında Görüşmeler Hız Kazandı

Şam yönetimi ile SDG güçleri arasındaki entegrasyon mutabakatı için görüşmelerin hızlandığı bildirildi. Mart ayında başlayan bu süreçte ilerleme kaydedildiği ifade ediliyor.

Ezgi Eyüboğlu Ve Diğer 7 Kişi Gözaltında

İstanbul'da yapılan uyuşturucu operasyonunda oyuncu Ezgi Eyüboğlu'nun da yer aldığı toplam 8 kişi gözaltına alındı.