Ehliyet Sahipleri Yeni Düzenleme Üzerine Sinirli

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN EYLEM PLANI

İçişleri Bakanlığı, trafik güvenliğini artırmak ve kaza oranlarını düşürmek amacıyla geniş kapsamlı bir eylem planı üzerinde son çalışmaları yapıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması beklenen bu yeni düzenleme taslağının detayları, kamuoyuyla yavaş yavaş paylaşılmaya başladı. Hazırlanan düzenleme, sadece trafik ihlallerine yönelik cezaların artışıyla sınırlı kalmayıp, sürücü belgeleriyle ilgili de önemli yenilikleri barındırıyor. Bu değişikliklerle, trafikte daha güvenli bir ortam oluşması hedefleniyor.

SÜRÜCÜ EHLIYETLERİ İÇİN YENİ YAŞ DÜZENLEMELERİ

Trafik yönetmeliğinde önemli değişiklikler getiren eylem planının en dikkat çekici maddelerinden biri sürücü ehliyetleri için önerilen yaş düzenlemeleri. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde geçtiğimiz aylarda tartışılan ve trafik kazalarını azaltmayı amaçlayan 75 yaş üzerindeki sürücülere ehliyetlerin belirli şartlarla verilmesi önerisi, İçişleri Bakanlığı tarafından da değerlendiriliyor. Türkiye’de mevcut sistemde, 65 yaşını dolduran sürücüler, ehliyetlerini kullanabilmek için her üç yılda bir sağlık kontrolünden geçiyor. 80 yaşını aşan sürücüler için bu süre ise iki yıla düşürülmüş durumda.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.