Gazze’de Yardım Krizi: 110 Kişi Öldü

YARDIM MERKEZLERİ ÜZERİNE DÜZENLENEN SALDIRILAR

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, 27 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında yardım merkezlerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin, Kurban Bayramı’nın ilk günü Refah’taki yardım dağıtım merkezine ateş açması sonucunda 8 sivilin hayatını kaybettiği ve 61 kişinin yaralandığı ifade edildi. Son saldırıyla birlikte, 27 Mayıs’tan bu yana yapılan saldırılarda toplamda 110 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 583 kişinin yaralandığı ve 9 kişinin cesedine ulaşılamadığı bilgisi paylaşıldı. Birleşmiş Milletler, Gazze’deki 2,3 milyonluk nüfusun büyük bir kısmının kıtlık riski altında olduğunu belirtiyor.

İSRAİL ORDU SALDIRILARI ARTIRDI

İsrail ordusu, Kurban Bayramı sabahı boyunca abluka altındaki Gazze Şeridi’nde birçok bölgeyi hava saldırıları ve topçu atışları ile hedef aldı. Görgü tanıkları, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde sabah saatlerinde İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri tarafından eş zamanlı saldırıların yapıldığını aktardı. Aynı zamanda, İsrail ordusunun kentin orta, kuzey ve doğu kesimlerinde de benzer saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.