ABD, Meksika ve Kanada’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2026 FIFA Dünya Kupası’nda gruptan çıkamayan A Milli Futbol Takımı, Türkiye’ye döndü. Kaptan Hakan Çalhanoğlu, yayımladığı mesajla sessizliğini bozdu. Mesajında hayal kırıklığını ve üzüntüsünü dile getirdi.
TURNUVADA HAYAL KIRIKLIĞI
Çalhanoğlu, “Bugün söyleyecek çok şey var ama hiçbir kelime yaşadığım hayal kırıklığını ve üzüntüyü anlatmaya yetmiyor.” dedi. “Bu günlerin hayalini uzun zamandır kuruyorduk.” ifadelerini kullandı. “Dünya Kupası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorduk.” Milletimize unutulmaz bir gurur yaşatmak istedik. “Ne yazık ki bunu başaramadık.” diye ekledi.
KAPTAN SORUMLULUĞU ÜSTLENDİ
Kaptan sorumluluk üstlendiğini vurguladı. “Bu formayı taşımanın ne kadar büyük bir gurur ve sorumluluk olduğunu hissettim.” dedi. “Bugün bu sonucun sorumluluğunu herkesten önce ben üstleniyorum.” ifadesini kullandı. “Üzgünsünüz, kırgınsınız, kızgınsınız. Eleştirilerin bir kısmı ağırdı, bir kısmı haklıydı.” diye konuştu. “Bu formayı giyen herkes ülkenin umutlarını taşır. Biz karşılığını veremedik.” şeklinde konuştu.
MİLLETTEN ÖZÜR VE YENİDEN DÖNÜŞ SÖZÜ
Çalhanoğlu, “Yıllardır özlemini duyduğumuz Dünya Kupası yolculuğu sona erdi.” dedi. “Bu hayale inanan milyonlarca insanın kalbini kırdık. Bunun için milletimizden özür diliyoruz.” ifadesini kullandı. Futbolun sadece zaferlerden ibaret olmadığını söyledi. “En büyük sınav düştüğün yerden kalkmaktır.” diye konuştu. “Dün kazanırken gurur duydum, bugün kaybederken başımı eğiyorum. Aynı gururla bu ülkenin evladıyım diyorum.” dedi. “Bayrak bize vazgeçmemeyi öğretti. Daha çok çalışacağız, daha güçlü döneceğiz.” şeklinde konuştu. Yarım kalan hikayeyi tamamlayacaklarını belirtti. “Armanın hakkını vereceğiz. Umut olacağız. Çocuklarımıza gurur yaşatacağız.” dedi. Kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti ve “Hakkınızı helal edin.” ifadesini kullandı.