İSTANBUL’DA YABANCI ÇALIŞANIN TARİFİ EDİLEN SALDIRISI
İstanbul’un Başakşehir ilçesinde bir firmanın yabancı uyruklu çalışanı N.P.’nin iş yerine ait belgeleri aldığı iddia edildi. Diğer çalışanlar durumu iş yeri sahibine bildirdi. İş yeri sahibinin akrabaları, N.P.’yi dükkandaki üst kata çıkardı. Olay sırasında dükkandan gelen sesler üzerine çevredeki vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, N.P.’nin ellerinin ve ayaklarının bağlandığını ve darbedildiğini fark etti.
POLİS MÜDAHALESİ VE GÖZALTILAR
Saat 16.00 sıralarında Ziya Gökalp Mahallesi Aymakop Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi’nde meydana gelen olayda, diğer çalışanlar N.P.’nin evrakları aldığını görünce iş yeri sahibine haber verdi. Kısa süre sonra Y.K.A., K.Ç., C.Ç. ve R.K. isimli kişiler dükkana gelerek N.P.’yi üst kata çıkardı. Çevredeki vatandaşlar dükkandan gelen sesler üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polisler, N.P.’nin plastik kelepçelerle bağlı halde ağır yaralandığını ve R.K. isimli şüphelinin elindeki bıçakla başında beklediğini tespit etti. Polis, dört şüpheliyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.
N.P.’NİN HASTA KAYDI VE OLAY SALDIRISI
Ağır yaralı olarak bilinci kapalı bir şekilde olay yerinde sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan N.P., ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen N.P. hayata veda etti. Polis ekipleri, dükkanda detaylı bir olay yeri inceleme çalışması gerçekleştirdi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.